2 Kan Simons opnieuw kampioen spelen met Club?
BELGA Kan Simons opnieuw kampioen spelen met Club?

"Club moet zich op sleeptouw laten nemen door de oudste voetballer van Europa. Kan het zo een punt pakken bij paars-wit?"

Na het Europa League-geweld verschuift de focus alweer naar play-off 1. Onze columnist Herman Brusselmans laat daarom zijn licht schijnen over de topper tussen Anderlecht en Club Brugge van komende zondag en bij uitbreiding ook op de titelstrijd in de Jupiler Pro League.

"Ik ken AA Gent-voorzitter Ivan De Witte heel goed. Ik ontmoet hem geregeld, bij voorbeeld van de week nog in de Lange Munt, en ik vroeg hem: 'Voorzitter, maakt onze favoriete ploeg la Gantoise nog een kans om de titel te behalen?' De voorzitter dacht diep na, en zei: 'Ik denk van wel, Herman, maar veel zal afhangen van de uitslag van de clash tussen Anderlecht en Club Brugge van zondag'."

"Ivan heeft gelijk: als Anderlecht en Club Brugge gelijkspelen en AA Gent wint van Oostende, dan komt het aan de top van play-off 1 behoorlijk dicht bij elkaar, en dan is alles nog mogelijk."

"De kwestie is echter: is Club Brugge in staat om minstens een punt weg te halen bij Paars-Wit, in aanmerking genomen dat Blauw-Zwart in deze huidige tijden behoorlijk in de shit zit, vele geblesseerden en spelers uit vorm heeft, ongelooflijk moeilijk scoort, en zich op sleeptouw moet laten nemen door de oudste voetballer van Europa, de steeds meer naar z'n pensioen verlangende Timmy Simons? We zullen zien. Maar AA Gent alweer kampioen, dat zou ons allen aanzetten tot nooit geziene vreugde en jolijt."

Wat Brusselmans nog te zeggen heeft over zijn nieuw boek, zijn redactrice en zijn verloofde? Lees het op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 1 euro!

2

Lees meer