4 Boucaut vergat om de vliegende tackle van Dalsgaard te bestraffen.
kos Boucaut vergat om de vliegende tackle van Dalsgaard te bestraffen.

"Dalsgaard naar Brentford? Dat is opgelost. Nu scheidsrechter Boucaut nog"

Met de langverwachte play-offs in de Jupiler Pro League schakelt ook onze huiscolumnist Jan Mulder een versnelling hoger. Op HLN.be zal Mulder geregeld zijn eigenzinnige mening ventileren. Vandaag richt hij zijn blik op de stevige ingreep van Henrik Dalsgaard, de zwakke match van scheidsrechter Alexandre Boucaut en de problemen in de Brugse achterhoede.

Henrik Dalsgaard is geen pussy, maar back van Zulte Waregem. Vlak na rust van Club Brugge-Zulte Waregem lanceerde hij zichzelf als een raket in de richting van tegenstander Ruud Vormer. Henrik sloeg in. Scheidsrechter Boucaut stak een duim omhoog.

Na de wedstrijd gaven de drie deelnemers aan dit verbijsterend spelmoment hun commentaar. Boucaut begreep de vraag niet, Vormer zei wel van een stevige sliding op de bal te houden, Dalsgaard: "In Engeland zouden ze applaus geven voor zo'n tackle. Daar zijn het geen pussy's als hier in België."

Henrik Dalsgaard verlaat Waregem en wordt speler van Brentford. Van wat? Brentford. Wat is dat? Een voetbalclub in Engeland. Fijn: Brentford klinkt als een club van een arm sjeikje in een afdeling waar geen camera's komen. Dalsgaard geregeld, nu scheidsrechter Boucaut nog.

Ik zou hem willen inschepen op een boot met bestemming Grimsby. Veel werkloosheid. Grimsby Town voetbalt op de pier waar geen containers meer worden uitgeladen. Daar steekt Boucaut voortaan zijn duim omhoog wanneer een woest getatoeëerde een andere radeloze macho de Noordzee in kiepert. Vormer mag in België blijven. Zelfs in de Jupiler Pussy League is vast iemand te vinden die hem invalide wil maken.

4
Photo News

Schwung

Club richtte zich maandag tegen Essevee op. Ineens zat er weer Schwung in het spel of, op zijn minst, de wil om er Schwung in te brengen. Het zag er goed uit.

Kan Club Brugge nog kampioen worden? (Thuis van Anderlecht winnen en je komt op 1 punt.) Antwoord: nee.

Het middenveld en zelfs de aanval kan een tweede kampioenschap aan, het probleem is de defensie. Keeper Butelle is ijzersterk en onbetrouwbaar tegelijk. Het hangt van het moment af met welke Butelle we worden geconfronteerd. Het moment beslist op het laatste moment. Wees er maar trainer van.

Denswil is de leider van de verdediging voor Butelle. Denswil is goed en arrogant tegelijk. Specialiteit: een steek laten vallen. Ik sta doodsangsten uit wanneer de bal in zijn buurt is en ik heet niet eens Preud'homme.

Cools denkt dat hij een zeer begaafde speler is en wil dat met een verfijnde dribbel graag eens tonen. Jammer: dribbel mislukt. Anderlecht is misschien in te halen, maar voordat het zover zal zijn, heeft een van de blauw-zwarte verdedigers Club de genadeklap toegebracht.

4
BELGA
4
BELGA

Lees meer