5
Photo News Simon Mouton

Exclusief voor abonnees

"De Hand van Hein Vanhaezebrouck? Die zie ik niet"

Aan het woord is Lorenzo Staelens: 9 jaar blauw-zwart, 2,5 jaar paars-wit

Tot u spreekt... de ontdekker van Hein Vanhaezebrouck. Lorenzo Staelens (54), ex-Anderlecht en ex-Club, over de topper en alles eromheen: “Kums, dat is magertjes, hé.”

De zomer van 2006, Lorenzo...

(onderbreekt) “Oei. Ik was al gestopt met voetballen, hé? Was ik hier in Kortrijk sportief directeur?”

En je zocht een coach voor KV Kortrijk.

(lacht) “Just. Er waren twee kandidaten. Hein Vanhaezebrouck en... Allez, mijn geheugen laat me in de steek (Gerrit Laverge, red.). Soit, de keuze is toen snel op Hein gevallen. Hij boekte prima resultaten bij Lauwe, in vierde klasse. En bovendien kende ik hem door en door. We hadden een geschiedenis – samen gevoetbald, samen op school gezeten, enkele keren als kind samen naar de Ardennen gegaan...”

De Ardennen?

“Ja, met een paar families, op vakantie. Niet dat we daar zó veel deden, hoor. Gewoon wat sjotten – meer hadden Hein en ik niet nodig om ons bezig te houden.”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tom Lloybregids

    Kon wat voetballen twas al.

  • Marc Ledure

    Lap den over loper gaat ook iets zeggen , Hij is al zo vals of Hein en dan nog ne groten totentrekker er bij.

Lees meer