10
BELGA

AA Gent roept Standard halt toe en mag weer naar boven kijken

AA Gent timmert verder aan de weg naar boven. De Buffalo's haalden het vanavond in een intense topper van Standard: 1-0, met dank aan de eerste competitiegoal van de 21-jarige Yaremchuk. Het slippertje van vorig weekend op Mambourg tegen Charleroi is weer verteerd. Gent leeft weer.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Géén Moses Simon vanavond in de Ghelamco Arena. De Nigeriaan moest in extremis forfait geven met een voetblessure. Streep door de rekening dus voor Yves Vanderhaeghe. Al zag de West-Vlaming zijn troepen prima starten aan het treffen met de Rouches. Gent trok meteen de kaart van de aanval en eiste het balbezit op. De vele hoekschoppen resulteerden vooral in de beginfase tot doelgevaar, maar daarna stokte de motor bij de Buffalo's. Het plan dat Sa Pinto had uitgedokterd bij Standard toonde zich gaandeweg weer meer en meer. Niet dat Kalinic veel werk op te knappen kreeg, dat allerminst. Enkel op een kopslag van Sá en een stevige knal van Marin moest de Kroaat zijn reflexen tonen. 0-0 bij de rust na een eerste periode met veel strijd, maar te weinig goed voetbal. (lees hieronder verder)

10
Photo News

Yaremchuk opent de debatten

Dan had het tweede bedrijf meer in petto. Gent kwam het gretigst uit de kleedkamer en werd al na vier minuten beloond voor die aanvallende intenties. De 21-jarige Yaremchuk knikte na een prima uitgesponnen aanval, op aangeven van Machado, de 1-0 van dichtbij tegen de touwen. Standard in de problemen dankzij de eerste competitiegoal van de Oekraïner. Maar de Rouches rechtten de rug en toonden mentale weerbaarheid. Via Mpoku én Carlinhos waren de manschappen van Sa Pinto tot tweemaal toe dicht bij de 1-1, maar hun vizier stond niet op scherp. De Ghelamco Arena kwam met de schrik vrij. Het was nagelbijten voor de thuisaanhang. Gent hield uiteindelijk stand en staat stilaan weer tussen de mensen. Voor Standard, dat zeker een punt verdiende, eindigt de reeks van vier ongeslagen matchen op rij.

10
BELGA
10
BELGA
10
BELGA
10
BELGA
10
BELGA
10
Photo News
10
Photo News
10
BELGA

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • bryan de ceuster

    Naar boven kijken?? Na de vorige match zei de manager dat hun seizoen gedaan was, dus niets naar boven kijken!

  • Roland Thijs

    Echte thuisfluiter

Lees meer