AA Gent tankt vertrouwen tegen Lokeren en staat (voorlopig?) weer naast Club

Na vier nederlagen op vijf wedstrijden heeft landskampioen AA Gent tegen Lokeren opnieuw weten aan te knopen met de zege: het werd 3-1. Neto, Dejaegere en Depoitre zorgden voor de Gentse goals, terwijl Harbaoui vanop de stip wat terug kon doen voor Lokeren - dat de wedstrijd met tien beëindigde na dubbelgeel voor Ingason. MDe klas van Georges Leekens blijft zo achter met een schamele 3 op 21.

Geen Mitrovic en Asare bij AA Gent. En de Buffalo's stonden de voorbije weken achterin al met knikkende knieën te voetballen. Gelukkig kon Hein Vanhaezebrouck voor het eerst sinds maanden een beroep doen op Gershon. Manusje-van-alles Rafinha mocht ook nog eens opdraven. Boussoufa begon ietwat verrassend op de bank. Bij de bezoekers moest Georges Leekens het zonder een handvol sterkhouders stellen.

Met vier nederlagen in de laatste vijf wedstrijden stond AA Gent voor een duidelijke opdracht: winnen. De Buffalo's begonnen gretig en hadden al snel de voorsprong te pakken. Heerlijke omhaal van Neto - de laatste weken in minder doen - en een droomstart voor de landskampioen. Lokeren stelde daar weinig tegenover. Enkel op spelhervattingen, de achilleshiel van AA Gent, kon het dreigen. Toen Dejaegere met een knappe plaatsbal de voorsprong verdubbelde, leek de zege binnen handbereik. En toch schoten de Buffalo's zich weer in de voet. Domme duwfout van Foket in de zestien. Penalty Harbaoui en bingo. Lokeren terug in de match.

Met het mes tussen de tanden kwamen de Waaslanders uit de coulissen. Lokeren toonde in de tweede helft een pak meer dan voordien. Eindelijk drang naar voren, Sels werd zelfs een aantal keer op de proef gesteld. Zijn collega aan de overkant kreeg ook het nodige werk op te knappen, al sprong vooral AA Gent te kwistig om met de vele kansen. De Buffalo's speelden met vuur in het slot, maar een domme tweede geel karton van Ingason deed Lokeren de das om. Depoitre zette vlak voor affluiten de verdiende zege veilig: 3-1.

Lees nu het verslag van onze man in de Ghelamco Arena op HLN SPORT PLUS: nu één maand GRATIS en geen betaalgegevens nodig!

7
belga
7
photo_news
7
photo_news
7
photo_news
7
belga
7
belga
7
belga

Lees meer