Anderlecht toont twee gezichten tegen Cercle

Anderlecht heeft een uitstekende zaak gedaan door te winnen op het veld van Cercle Brugge zodat het tot op vier punten nadert van leider Club Brugge. Toch was het, buiten de voetbaltruitjes, niet allemaal rozengeur en maneschijn bij de landskampioen. In de eerste helft bracht paars-wit nog wel verzorgd voetbal, maar na de koffie bleef daar nog maar weinig van over zodat Cercle Brugge zich na het doelpunt van Vanden Borre terug in de wedstrijd kon knokken. Steven Defour schoot uiteindelijk de kramp uit zijn been door de 0-2 te maken.

Een verdediging in een egelstelling, er dan af en toe gevaarlijk uitkomen,  rekenen op enkele klasseflitsen van de doelman om uiteindelijk minstens een punt uit de brand te slepen. Dat was het plan 'Anderlecht' van Arnar Vidarsson. Olivier Werner zorgde op het onderdeel 'klasseflitsen van de doelman' alvast voor een flinke onderscheiding. Het sluitstuk van Cercle Brugge verspeelde het leer nog wel nonchalant bij een doelptrap, maar hij hield vooral paars-wit tot twee keer toe met een geniale save van een doelpunt. Marin en Defour grepen zich naar de haren. Zou het dan zo'n avond worden?

7
PHOTO_NEWS
7 Werner keepte een sterke partij.
BELGA Werner keepte een sterke partij.

Niet meteen, want de bal lag net voor de rust toch in het mandje. Mitrovic pikte een slecht weggewerkte bal op om een prima een-twee op te zetten met Dendoncker, maar hij zag de kers op de aanval op de lat vallen. Anthony Vanden Borre was echter goed gevolgd en tikte het leer simpel binnen. Meteen ook het tweede doelpunt van de 'nieuwe' middenvelder in een week tijd.

Onherkenbaar
Wie in het Jan Breydelstadion aanwezig was zag eigenlijk twee verschillende wedstrijden, want in de tweede helft nam Cercle Brugge plots de handdoek op. Een bedrijvige Jinty Caenepeel vocht voor elke morzel grond en die grinta sloop ook in de ploeg, maar toch blijft het voor Cercle Brugge o zo moeilijk om een uitgespeelde kans in elkaar te boksen.

Kramp bij Defour
De Vereniging keek zelfs helemaal op het eind tegen een dubbele achterstand aan wanneer Defour een pegel van 108 kilometer per uur via het been van Van Acker in doel poeierde. Straf, want voordien tastte diezelfde Defour nog nadrukkelijk naar zijn hamstring. "Ik kreeg even een kramp", stelde de middenvelder al wat paars-wit was gerust.

7
BELGA
7
PHOTO_NEWS
7
BELGA
7
PHOTO_NEWS
7
PHOTO_NEWS

Lees meer