Vorig jaar was Carlos Bacca de laureaat
PHOTO_NEWS Vorig jaar was Carlos Bacca de laureaat

Batshuayi, Hazard, Harbaoui, Lestienne of Vanaken profvoetballer van het jaar

Michy Batshuayi (Standard), Thorgan Hazard (Zulte Waregem), Hamdi Harbaoui (Lokeren), Maxime Lestienne (Club Brugge) en Hans Vanaken (Lokeren) zijn de vijf genomineerden voor de titel 'Profvoetballer van het Jaar', zo meldt de Pro League. De winnaar wordt op vrijdag 16 mei bekendgemaakt. Vorig jaar werd de trofee gewonnen door Carlos Bacca, toenmalig spits van Club Brugge.

Geen van de vijf genomineerden prijkt al op de erelijst. Jan Ceulemans won in 1984 de eerste editie van dit referendum dat in samenwerking met de mediapartners Het Nieuwsblad en L'Avenir georganiseerd wordt.

Ook de drie genomineerden voor de Trainer van het Jaar, de Jonge Prof van het Jaar en de Doelman van het Jaar zijn bekend. Alle laureaten worden gekozen door de voetballers van eerste klasse. 310 spelers brachten hun stem uit.

Bij de trainers gaat het tussen Francky Dury (Zulte Waregem), die vorig jaar won, Peter Maes (Lokeren) en Michel Preud'homme (Club Brugge). De naam van de winnaar wordt op maandag 12 mei vrijgegeven.

Bjorn Engels (Club Brugge), Chancel Mbemba (Anderlecht) en Youri Tielemans (Anderlecht) dingen naar de trofee van Jonge Prof (spelers die op 1/7/14 nog geen 20 jaar zijn). De laureaat is op dinsdag 13 mei bekend.

Doelman van het Jaar wordt Eiji Kawashima (Standard), Silvio Proto (Anderlecht), die zichzelf kan opvolgen, of Mathew Ryan (Club Brugge). Woensdag 14 mei kennen we de winnaar.

Lees meer