Beresterke Ryan en Sobota helpen Club aan levensbelangrijke zege

De waarheid van vandaag is de leugen van morgen. Zo kunnen we play-off I het best samenvatten. Na de zure thuisnederlaag tegen Anderlecht leek Club Brugge zo goed als uitgeteld voor de titel, maar blauw-zwart stond vandaag  op in Sclessin. Standard kreeg de meeste kansen, maar Ryan keepte een fenomenale wedstrijd. Sobota -die andere uitblinker bij de bezoekers- schoot de West-Vlamingen tegen de gang van het spel in op voorsprong. Het slotoffensief van de Rouches draaide op niets uit en zo springt Club naar de leiding na een 0-1-overwinning in Luik.

Alles of niets was het vandaag voor Club Brugge op Sclessin. Bij verlies konden de Bruggelingen hun titeldroom opbergen. Michel Preud'homme wist wat zijn ploeg te doen stond en koos voor Nicolas Castillo als diepste man. Lior Refaelov verving de geblesseerde Vadis Odjidja op het middenveld. Bij Standard stonden Mehdi Carcela en Julien De Sart toch in de basis. Beide spelers waren deze week twijfelachtig, maar konden blijkbaar toch spelen.

Standard begon furieus aan de wedstrijd en het overblufte Club Brugge in de openingsfase. Lang duurde die drang naar voor niet en blauw-zwart herstelde het evenwicht. Bjorn Engels kopte maar net voorlangs terwijl Kanu even daarvoor een half meter over het doel van Mathew Ryan schoot. De Australische doelman was de beste man in de eerste helft bij de bezoekers. Echt moeilijke ballen moest hij niet pakken al stond hij wel altijd paraat.

17
PHOTO_NEWS
17
BELGA
17
BELGA
17
PHOTO_NEWS

Het meeste doelgevaar kwam van Standard met een unieke kans voor Igor De Camargo. De spits glipte door de buitenspelval, maar miste zijn controle. Aan de overkant kon Maxime Lestienne niet scoren met rechts. Op het halfuur verloren de Rouches wel Mujangi Bia met een blessure. Paul-José Mpoku kreeg daardoor zijn kans en was meteen gevaarlijk met een schitterende actie. Dat we met een brilscore de rust in gingen, kon gerust een half mirakel genoemd worden.

17
PHOTO_NEWS
17
BELGA
17
BELGA

Club kwam minder uit de kleedkamer. Aanvallend was het in de eerste tien minuten nergens. Dankzij een beresterke Ryan bleef blauw-zwart in de wedstrijd. Zo hield hij onder andere Carcela van een doelpunt. Verrassend genoeg viel de goal dan toch aan de overkant. Waldemar Sobota kwam vanuit het niets in schietpositie en trapt de 0-1 tegen de netten. Eji Kawashima zat er nog met een handje bij, maar kon de goal niet voorkomen.

Standard was aangeslagen na de goal en de Luikse spelers raakten gefrustreerd. Elke beslissing van Gumienny in hun nadeel werd fel gecontesteerd. De Luikenaars kozen voluit voor de aanval, maar gaven achterin wel veel ruimte weg. Even leek Club Brugge een strafschop te gaan krijgen na een tackle van Van Damme op Refaelov. Gumienny twijfelde even, maar gaf terecht een hoekschop.

De Rouches zetten in het slot nog alles op alles, maar echt grote kansen kreeg de thuisploeg niet meer. Ook de vijf extra minuten draaiden op niets uit. Club Brugge is zo (voorlopig) de nieuwe leider. Eén minpuntje voor de Bruggelingen: op Racing Genk moet het de geschorsten Jesper Jörgensen en Timmy Simons missen.

17
BELGA
17
BELGA
17
PHOTO_NEWS
17
BELGA
17
BELGA
17
BELGA
17
BELGA
17
PHOTO_NEWS
17
PHOTO_NEWS
17
BELGA

Lees meer