PHOTO_NEWS

Bondsparket vervolgt Chevalier (Kortrijk) op basis van tv-beelden

KV Kortrijkspits Teddy Chevalier heeft een vervolging op basis van televisiebeelden aan zijn broek. In het slot van de wedstrijd KV Oostende - KV Kortrijk (17 mei, 2-2) trapte de Fransman na op Oostenspeler Michiel Jonckheere, en dat ontging het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) niet.

Net na de late 2-2-gelijkmaker van Jonckheere (92e minuut) volgde een duel voor het doel van KV Oostende, waarbij Teddy Chevalier de bal verloor aan diezelfde Michiel Jonckheere. Terwijl de KVO-speler op de grond lag, liep Chevalier, ogenschijnlijk met opzet, met zijn knie tegen het hoofd van Jonckheere. Scheidsrechter Serge Gumienny zag de fase niet, en dus kan het Bondsparket overgaan tot een schorsing. Het parket spreekt alvast van "een onaanvaardbaar revanchecontact vanwege Teddy Chevalier".

Chevalier wordt opgeroepen om zich op dinsdag 27 mei om 13 uur te verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal, die de strafmaat zal bepalen. Omdat het seizoen 2013-2014 afgelopen is, zal een eventuele schorsing pas ingaan bij de start van de volgende voetbaljaargang 2014-2015.

Lees meer