3
Photo News

Buffel wil Genkse remonte inzetten: "Met een reeksje kan het snel gaan"

Play-off 1 halen. Mission impossible of niet voor Racing Genk? De Limburgers willen zich op stage in Benidorm in elk geval optimaal voorbereiden op de eindspurt in de reguliere competitie. “Met een reeksje kan het snel gaan”, zegt kapitein Thomas Buffel.

Na een korte maar deugddoende break kan Thomas Buffel kan er weer vol tegenaan. “Het was zalig om de batterijen samen met de kids op te laden in Tenerife. Nu kan de focus opnieuw vol op het voetbal. Voor iemand van 36 is het goed om niet te lang stil te liggen”, lacht hij. “Hard werken, veel plezier maken en een goede band smeden, daar draait deze stage om volgens mij.”

En dat zal nodig zijn. Racing Genk begint aan een race tegen de tijd. ‘Operatie play-off I’ wordt hier in Benidorm ingezet. “Het zal elke wedstrijd van moeten zijn voor ons”, weet Buffel. “We moeten hier een stevige basis leggen, maar we moeten er ook voor zorgen dat we fris genoeg zijn om meteen te pieken. Die eerste wedstrijden tegen Oostende en Anderlecht kunnen ons seizoen maken of breken. We weten dat we voor een moeilijke opdracht staan, maar als we een reeksje kunnen neerzetten kan het snel gaan.”

3
Photo News

Racing Genk telt op dit moment vijf punten achterstand op de zesde in de stand, maar heeft wel nog een wedstrijd tegen KV Oostende tegoed. Het wordt een helse strijd voor dat laatste ticket. Met Standard, Genk en Oostende als voornaamste kandidaten. “Vijf punten is veel en niet veel”, vindt Buffel. “Het moet soms ook een beetje meezitten. AA Gent pakt in de laatste minuut nog de overwinning tegen Charleroi, wij geven het in de laatste minuut nog weg tegen KV Kortrijk.”

Buffel voelt dat er onder nieuwe coach Philippe Clement een nieuwe wind waait. “Je voelt meteen dat er anders getraind wordt”, gaat de Genkse kapitein verder. “Ik herken bij Clement toch wel de methodiek van trainers zoals Preud’homme of Ferrera. Hij probeert ook een echte voetbaltaal in de groep te brengen. Communicatie was bij ons altijd een manco, dat kan echt nog veel beter en dat wil hij ook meteen aanpakken.” 

3
Photo News

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chantale Hemelaers

    Ik hoop dat hun stage wat bij gaat brengen de spelers beloven ons al zolang dat ze beter willen voetballen awel bewijs 't maar vanaf 16 januari

  • mathieu truyen

    Communicatie alleen zal niet voldoende zijn . Door gekwetsten en te weinig kwaliteit voorin zal het weer niet lukken als ze niet de nodige versterking halen .Maar janssen en de conde moeten opstappen als ze het weer niet halen ! .

Lees meer