2 Fabien Mercadal.
Photo News Fabien Mercadal.

Cercle beraadt zich over lot van coach Mercadal

Het lijdt nog amper twijfel dat Fabien Mercadal na Adnan Custovic de tweede coach in de Jupiler Pro League wordt die dit seizoen de wacht wordt aangezegd. Na de ontluisterende 6-0 nederlaag zaterdag in Waregem beraadt het bestuur van Cercle Brugge zich, in voortdurend contact met hoofdaandeelhouder AS Monaco, over het lot van zijn Franse coach. Allicht valt morgen de hakbijl voor Mercadal.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Monaco stuurde de afgelopen dagen met de Rus Igor Korneev (ex-speler van o.a. Barcelona en Feyenoord) een verkenner het veld in, die aan Oleg Petrov (ondervoorzitter van Monaco en afgevaardigd bestuurder van Cercle) moet rapporteren. Hij woonde de wedstrijd in Waregem bij samen met Cercle-bestuurder Goemaere en sportief directeur Vitali. Voorzitter Frans Schotte, met vakantie in Gran Canaria, was er niet.

Na de wedstrijd in Waregem kregen de spelers spreekverbod. Pas anderhalf uur na de wedstrijd vertrok de spelersbus richting Brugge. Door het komende competitievrije weekend worden de spelers pas dinsdag weer op training verwacht. Wellicht staat dan een nieuwe sportieve baas voor hen. De naam van Mircea Rednic (57) circuleert al een tijdje op Jan Breydel, maar de Roemeen zou niet de enige kandidaat zijn.

Cercle blijft rode lantaarn met 3 op 30, zo’n rampzalige start was al van 1996-97 geleden. 

2
BELGA

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • frankie bressinck

    Dat Taravel Co own goals maken en naast de bal trappen ziet men door de vingers. Maar een coach die dag in dag uit met z'n (pruts)ploeg moet werken betaald het gelag! Hopelijk degraderen ze en zijn we er vanaf van zo'n huurlingen ploeg!

  • André Vermaelen

    Na 10 wedstrijden maar 6 punten minder dan Anderlecht, waar klagen die over ?

Lees meer