2
Photo News

Cercle Brugge beëindigt samenwerking met coach Fabien Mercadal

Fabien Mercadal is niet langer de trainer van Cercle Brugge. Dat maakte de Vereniging zopas bekend. De 47-jarige Fransman betaalt het gelag voor de rampzalige seizoensstart van Cercle, met 3 op 30 de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Mercadal was pas in juni aangesteld als T1 van de Bruggelingen.

“Na tegenvallende resultaten miste Cercle Brugge zijn competitiestart volledig”, klinkt het op de site van de Bruggelingen. “Gesprekken tussen Cercle Brugge en Fabien Mercadal wezen vandaag dan ook uit dat beide partijen hun toekomst afzonderlijk willen voorzetten. Cercle Brugge houdt zich er echter aan om Fabien Mercadal te bedanken voor de geleverde inspanningen en wenst hem veel succes toe in zijn verdere loopbaan.”

Mercadal was sinds afgelopen zomer aan de slag bij Cercle. Hij volgde zijn landgenoot Laurent Guyot op, die vorig seizoen vier speeldagen voor het einde werd ontslagen. Cercle kon dit seizoen na tien wedstrijden nog maar een keer winnen en staat met drie punten helemaal onderaan de stand. Afgelopen weekend kregen de Bruggelingen nog een zware 6-0 pandoering van Zulte Waregem. De speeldag voordien had Cercle ook al een hele slechte zaak gedaan met een 1-2 verlies tegen Eupen, dat in de stand met zes punten boven de West-Vlamingen staat.Ook in de Beker van België liep het voor geen meter. Cercle sneuvelde in de zestiende finales in eigen huis pijnlijk tegen Rebecq (0-1) uit de tweede amateurklasse. 

Wie de opvolger van Mercadal wordt, maakte Cercle nog niet bekend. De naam van Mircea Rednic (57) circuleert al een tijdje op Jan Breydel, maar de Roemeen zou niet de enige kandidaat zijn.

De samenvatting van Zulte Waregem-Cercle Brugge:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2
BELGA

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • URBAIN VAN RYCKEGHEM

    Monaco --- Groen-zwart al tien speeldagen met een stevige kater opgescheept. De wuft Freddy,heeft100% gelijk,wat kan je doen met een bende huurlingen,die niet kunnen voetballen.Duidelijkheid de doelman is geen doelman maar een joker. waar is het middenveld.Groen-zwart staat perfect op schema in 1ste klasse waar is Monaco nu ???????

  • kelly Bernaert

    ze staan perfect op schema: de laatste plaats! horen niet thuis in 1ste klasse want die hebben geen klasse enkel een groot profitariaat!

Lees meer