Cercle Brugge grijpt in extremis naast belangrijk punt op Sclessin

89 minuten lang leek Cercle Brugge op weg naar een onverhoopt punt bij Standard. De Vereniging kon rekenen op een uitstekende Werner, maar de doelman had in de slotminuut geen verhaal op de kopbal van Faty. De invaller schonk de Rouches de verdiende zege, na een resem kansen. Cercle bleef zo ontgoocheld achter. Het had een belangrijk punt kunnen pakken in de degradatiestrijd.

Opnieuw geen Jelle Van Damme in de basis bij Standard. De linksachter, nota bene kapitein bij de Rouches, werd voor de tweede opeenvolgende week opzij geschoven door trainer José Riga. Een puur sportieve keuze, volgens de coach van de Luikenaars. Of Van Damme dat ook zo ziet, is nog maar de vraag. Tegen Cercle Brugge, een degradatiekandidaat, had hij nochtans zijn waarde nog eens kunnen bewijzen.

Nadat tennisser David Goffin, een geboren Luikenaar, de aftrap had verzorgd op Sclessin, kon er gevoetbald worden. Nu ja, op zo'n patattenveld is voetballen an sich al redelijk onmogelijk. Standard nam de partij wel meteen in handen en drukte Cercle terug tot op de eigen zestien. Zonder echt grote kansen te versieren, weliswaar. Pas met de rust in zicht sloeg de Luikse motor aan. Een bedrijvige Mujangi Bia en een alweer hard werkende Igor De Camargo konden Olivier Werner niet verschalken.

13
PHOTO_NEWS
13
BELGA
13
BELGA

Zelfde verhaal na rust, maar bij elke seconde die wegtikte, groeide het vertrouwen bij Cercle Brugge. Werner leek wel een muur in doel en had op elke poging een parade in huis. De bezoekers kwamen zelf ook beter in de partij en hadden één kans om te scoren. Gelukkig voor Standard kweet Julien De Sart zich uitstekend van zijn verdedigende taken.

In de slotfase zetten de Rouches alles op alles en die aanpak loonde ook. Net als vorige week tegen Waasland-Beveren trok de thuisploeg het laken in de slotfase naar zich toe. Ricardo Faty, bij de rust ingevallen voor de zieke Dino Arslanagic, kopte de 1-0 voorbij de verbouwereerde Werner. In de extra tijd kreeg Tim Smolders, opgestaan uit de doden, een uitstekende kans om de bezoekers nog een punt te schenken, maar Yohann Thuram pakte uit met een prima redding. Het wordt nog een lange terugrit naar Brugge voor de Vereniging.

13
BELGA
13
BELGA
13
BELGA
13
PHOTO_NEWS
13
BELGA
13
PHOTO_NEWS
13
BELGA
13
BELGA
13
BELGA
13
BELGA

Lees meer