Cercle neemt revanche op het Lisp in match met twee penaltymissers

Cercle Brugge staat opnieuw aan de leiding in play-off III. De Bruggelingen wonnen vandaag met het kleinste verschil op bezoek bij Lierse na een doelpunt van Kristof D'Haene. In een flauwe partij kregen beide teams elk nog een (lichte) strafschop cadeau, maar gescoord werd er niet vanop de stip. Cercle kan volgende week vrijdag, mits winst, een grote stap zetten in de degradatiestrijd.

Cercle Brugge wil koste wat het kost in eerste klasse blijven. De Vereniging stapte vandaag zelfs naar het BAS om een klacht neer te leggen tegen de licentie van Moeskroen-Péruwelz. Maar ook sportief moest het nog vol aan de bak. Zeker na de pijnlijke 2-3-nederlaag van vorige week in de opener van play-off III. Op het Lisp moest een nieuwe nederlaag vermeden worden. Dennis Van Wijk kon daarvoor wel rekenen op Maarten Martens en Faris Haroun. Een pak ervaring tegenover het jeugdig enthousiasme bij Lierse.

Ondanks de ervaring van Cercle waren het de Pallieters die het best aan de partij begonnen. Wanderson Wamberto, zoon van, duwde een unieke kans voorlangs. Bij Cercle Brugge was het wel raak. En wéér was het Kristof D'Haene die de score opende. De kleine winger duwde een voorzet van Gilles Dewaele voorbij Boban Bajkovic. Lierse van slag en met de rust in zicht kregen de Bruggelingen dé kans om de match in een definitieve plooi te leggen. Na een lichte fout van Karim Hafez ging de bal op de stip. Karel Van Roose nam zijn verantwoordelijkheid op, maar schoot de elfmeter naast.

8
BELGA
8
PHOTO_NEWS
8
BELGA
8
BELGA
8
PHOTO_NEWS

Na rust was het ook niet veel soeps. Het balbezit was wel voor Lierse, maar veel deed het daar niet mee. Olivier Werner zag enkele schoten over zijn kooi vliegen. Cercle Brugge zag het graag gebeuren en telde de seconden af. Het kwam wel goed weg toen de ref geen strafschop floot na een fout op Etien Velikonja, maar wel geel trok voor de spits.

Luttele minuten later ging de bal dan toch op de stip, nu na hands van Noë Dussenne. Een erg lichte elfmeter. Alhassane Keita, net het veld opgekomen, eiste de bal op en schoot te arrogant op Werner. De Bruggelingen wilden daarna een tweede penalty krijgen, ook na hands in de zestien, maar Dierick was niet consequent en sloot de ogen. Het slot was nog spannend, maar de Vereniging hield stand en slaat zo opnieuw een kloof van drie punten.

8
PHOTO_NEWS
8
PHOTO_NEWS
8
PHOTO_NEWS

Lees meer