Club Brugge haalt Simons terug uit Duitsland

Timmy Simons heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Club Brugge, zo heeft blauw-zwart op een persconferentie bekendgemaakt. De 36-jarige Rode Duivel, die nadien in de technische staf kan terechtkomen, komt over van het Duitse Nürnberg, waarvoor hij sinds 2010 voetbalde. Hij zal bij Club Brugge opnieuw het rugnummer 3 dragen. "Ik kom terug naar de club van mijn hart", klonk het. Beide ploegen hebben overigens afgesproken niet te communiceren over de transfersom.

Club zocht door het vertrek van Carl Hoefkens en Ryan Donk naar een leider, iemand die de kleedkamer kan begeesteren en iemand die ook op het veld het voortouw neemt. Met Simons, nota bene de oudste veldspeler in de Bundesliga, hopen ze die man nu ook gevonden te hebben. Algemeen manager Vincent Mannaert noemde de komst van Simons alvast groot sportief nieuws. "De voorbije vier transferperiodes hebben we steeds geprobeerd Simons aan boord te halen", aldus Mannaert.

Maar de transfer is ook een beslissing die moet renderen op lange termijn. De 93-voudige international zou na zijn sportieve carrière aan de slag kunnen binnen Club Brugge. "Als je de kans hebt om hem ook een rol te geven binnen de structuur, moet je die nemen", aldus Mannaert. Ook Simons noemde dat een "logische stap" in zijn carrière.

"Fysiek bij de top"
Op de persconferentie werden veel vragen gesteld over de fysieke paraatheid van de 36-jarige verdedigende middenvelder. "Uit de fysieke testen van vanmorgen en softwaredata blijkt dat hij nog tot de top behoort. Veel jonge spelers zullen hun best mogen doen om hem te volgen", verzekerde Mannaert.

Simons zelf zei dat het aanvoelde als thuiskomen. "Dit is mijn club. Ook bij Nürnberg wisten ze dat." Het nummer 3 werd vooral aangesproken door de duidelijke doelen die werden gesteld bij Club Brugge. "Die weg die ze nu opgaan en de evolutie die ze doormaken, spreekt voor zich", besloot Simons.

5
BELGA
5
BELGA

Simons speelde eerder in Jan Breydel tussen 2000 en 2005. De verdedigende middenvelder won in het shirt van Club Brugge twee titels (in 2003 en 2005), twee bekers (2002 en 2004) en een Gouden Schoen (2002) en droeg er ook de aanvoerdersband. Hij speelde in totaal 182 matchen voor Club en scoorde daarin 27 doelpunten.
    
Simons begon zijn carrière bij Diest en stapte in 1998 over naar Lommel. Daar haalde Club hem twee jaar later weg. In 2005 ruilde de 93-voudige international Club Brugge voor het Nederlandse PSV. In het Philipsstadion werd hij drie keer kampioen (2006, 2007 en 2008). In 2010 zette Simons de stap naar het Duitse Nürnberg, waar hij zich opnieuw opwerkte tot een vaste waarde.

"Wens om terug te keren"
Die ploeg betreurt nu het vertrek van hun sterkhouder. "Timmy is een speler met persoonlijkheid en ervaring", verklaart Martin Bader, bestuurslid bij Nürnberg. "Hij vervulde een belangrijke functie in onze ploeg."

"Verrassend genoeg kwam Timmy vorige week tot bij ons, met de wens om terug te keren naar de club waar hij tot boegbeeld uitgroeide", zegt Bader over Simons, die het afgelopen seizoen de oudste veldspeler was in de Bundesliga. "We hebben alles geprobeerd om hem hier te houden. Maar de lokroep van zijn geboorteland was te sterk. Zo'n kans ontneem je een verdienstelijke speler als Simons niet."

5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA

Lees meer