Photo News

Club Brugge trekt met het mes op de keel naar Anderlecht

Na het midweekvoetbal met de topwedstrijden in de Champions League en de Belgische clubs in de Europa League, worden de schijnwerpers komend weekend alweer gericht op de Jupiler Pro League, waar vanaf vandaag de vierde speeldag in de play-offs op het programma staat.

In play-off 1 staat alles in het teken van de topper van zondagavond (18u) tussen Anderlecht en Club Brugge, respectievelijk de huidige leider en regerende landskampioen. Club was vorig weekend met het 2-2 gelijkspel op Zulte Waregem opnieuw de verliezer van de speeldag, aangezien Anderlecht (0-1 in Oostende) en AA Gent (0-1 in Charleroi) hun wedstrijd wel wisten te winnen. Blauw-zwart kon nog niet winnen in deze play-offs en zag met een twee op negen Anderlecht uitlopen tot zes punten en de Gentenaars op gelijke hoogte komen. Bij winst van de thuisploeg loopt Anderlecht negen punten uit en mogen de West-Vlamingen een kruis maken over hun titelambities. De statistieken spreken alvast eensluidend in het voordeel van paars-wit, dat in het Constant Vanden Stockstadion al negentien jaar niet meer verloor van Club. Bij de Bruggelingen mag coach Michel Preud'homme alvast op de bank zitten, hij werd dinsdag vrijgepleit door de Geschillencommissie.

In de titelstrijd komt Gent steeds meer op de loer te liggen en met een zeven op negen op zak zouden de troepen van Hein Vanhaezebrouck deze avond in de openingswedstrijd van deze speeldag al maar wat graag goede zaken doen in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Afhankelijk van de topper van zondag in Anderlecht kunnen de Gentenaars de kloof op de leider verkleinen en/of de tweede plaats in de stand verstevigen. In de derde wedstrijd van deze speeldag staan met Charleroi en Zulte Waregem zaterdagavond twee teams tegenover mekaar die dit seizoen nog niet konden winnen in play-off 1.

In play-off 2a worden alle wedstrijden morgen afgewerkt. Met Sint-Truiden tegen tweedeklasser Union staat er een rechtstreeks duel met de leidersplaats als inzet op het programma. Nummer drie in de stand KV Mechelen ontvangt het krasselende Standard, dat deze week zijn coach Aleksandar Jankovic aan de deur zette. Waasland-Beveren gaat in Lier dan weer op zoek naar zijn eerste punten.

In play-off 2b heeft leider Racing Genk tot zondag tegen Moeskroen om het Europa League-voetbal te verteren. Eupen volgt in de stand op de tweede plaats echter op vier punten en staat morgen voor de verplaatsing naar KV Kortrijk. In de onderste regionen van de groep treffen Lokeren en Roeselare elkaar.

Het programma van de vierde speeldag in play-off 1 en 2a & 2b

play-off 1:

vrijdag, 20u30

AA Gent - OOstende

zaterdag, 18u

Charleroi - Zulte Waregem

zondag, 18u

Anderlecht - Club Brugge 

play-off 2a:

zaterdag, 20u

Lierse - Waasland-Beveren

STVV - Union

zaterdag, 20u30

KV Mechelen - Standard

play-off 2b:

zaterdag, 20u

Lokeren - Roeselare

Kortrijk - Eupen

zondag, 20u

Racing Genk - Moeskroen 

2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Pieter geens

    Mes op de keel foutje recht gezet @

  • Pieter geens

    Les op de kerk laat ons ni lachen !