4 Diagne en Ricca vieren.
Photo News Diagne en Ricca vieren.
ZWA
ZWA
0
2
CLU
CLU

Club mist ook tegen Zulte Waregem flink wat kansen, maar wint wel na goals Diagne en Okereke

Club Brugge heeft de volle buit gepakt op het veld van Zulte Waregem. Blauw-zwart won met 0-2 in het Regenboog dankzij treffers van David Okereke en Mbaye Diagne. Aanvoerder Ruud Vormer gaf telkens de assist. De zege van blauw-zwart is verdiend, maar de score kon best nog een pak ruimer geweest zijn. De Bruggelingen lieten opnieuw flink wat wenkende kansen onbenut.

Het was lang wachten op kansen in het Regenboogstadion, maar bij de eerste echte mogelijkheid was het wel meteen raak. Club deed het op identiek dezelfde manier als tegen Standard afgelopen zondag. Balanta bediende de infiltrerende Vormer en de aanvoerder van Club legde breed naar Okereke De spits stond alleen voor Bossut en aarzelde niet: met zijn linker maakte hij er 0-1 van.

Twee goals in evenveel matchen dus voor de spits, maar de Nigeriaan is nog altijd niet de sluipschutter van het seizoensbegin. Okereke liet meermaals na om de score uit te diepen, Hans Vanaken werd er net niet moedeloos van. Omdat ook Diatta een prima kans liet liggen, moest Club zich bij rust tevreden stellen met ‘maar’ 0-1. Mignolet moest één keer echt in actie komen, op een kopbal van Bruno.

Zulte Waregem kwam het best uit de kleedkamer, maar mirakels moest Mignolet niet verrichten. Club kon gaandeweg het evenwicht herstellen en kreeg nog flink wat wenkende kansen. Maar Okereke en daarna Diagne, zijn vervanger, lieten die keer op keer liggen. Mignolet moest nog redding brengen op een schot van Larin, maar nadien kwam Club niet meer in de problemen. In de toegevoegde tijd kon Diagne toch nog scoren: 0-2. Maar behalve de drie punten, zal Philippe Clement toch opnieuw de vele missers onthouden. Én de straffe 30 op 36 van zijn ploeg, uiteraard.

4
Photo News
4
Photo News
4
BELGA

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny buyse

    De rechtsachter die Matta vervangt wegens blessure genaamd Kossounou is pas 18 en kan ook goed zijn plan trekken. Wat een weelde!

  • jammy cappon

    Dennis moet dringend zijn oogkleppen afzetten en vlugger een medemaat aanspelen i.p.v. steeds blind zich te verslikken in overdreven gedribbel.

Lees meer