11
BELGA

Club sluit seizoen in schoonheid af, maar grijpt naast CL-ticket

Het seizoen 2013-2014 sloot Club Brugge vandaag af met een verdiende overwinning tegen Zulte Waregem. In eigen huis had het de hele wedstrijd onder controle en kwam het al vroeg in de eerste helft op voorsprong via de afscheidnemende Gudjohnsen. Zulte Waregem kon doelman Ryan zo goed als nooit bedreigen en dankzij een prima invalbeurt van Storm kon Castillo de 2-0-eindstand op het bord zetten. Omdat ook Standard won van Racing Genk, moet blauw-zwart zich tevreden stellen met de derde plaats.

De titel kon het niet meer halen, maar plaats twee met het daarbij horende Champions League-ticket kon wel nog voor Club Brugge al was het wel afhankelijk van het resultaat in Standard-Racing Genk. Puntenverlies van de Rouches én winst thuis tegen Zulte Waregem waren de voorwaarden voor blauw-zwart. Michel Preud'homme koos voor Eidur Gudjohnsen in de spits in zijn afscheidswedstrijd voor Club Brugge. Die andere vertrekker, Tom Högli, verving de geschorste Laurens De Bock. Bij Essevee was de afscheidnemende Thorgan Hazard voor de gelegenheid kapitein.

De Bruggelingen begonnen het beste aan de wedstrijd met al na acht minuten de voorsprong. Jesper Jörgensen vond Gudjohnsen op links en de IJslander kapte Davy De fauw simpel uit. Zijn schot was niet snoeihard, maar het ging wel door de benen van Sammy Bossut tegen de netten. Slap verdedigd bij de bezoekers, maar dat kon de supporters op Jan Breydel niet deren.

11
BELGA
11
BELGA
11
BELGA
11
BELGA

Zulte Waregem was niet slecht in de eerste helft, maar Mathew Ryan werd nooit op de proef gesteld. Buiten wat flauwe afstandschotjes was de vicekampioen van vorig seizoen niet gevaarlijk. Club deed de bezoekers wel pijn met zijn infiltraties, maar gelukkig voor Essevee kon Bossut zijn ploeg behoeden van een dubbele achterstand bij de rust.

11
BELGA

Ook na de pauze was het tempo niet om over naar huis te schrijven. Club en Zulte Waregem kozen voor de aanval, maar lieten daardoor wel veel ruimte op het middenveld. Blauw-zwart profiteerde daar het meeste van met een hard schot van een bedrijvige Högli en Refaelov die tot twee keer toe de 2-0 liet liggen.

Preud'homme bracht Nicolas Castillo en Nikola Storm in de ploeg en gunde Gudjohnsen een applauswissel bij zijn afscheid. We zullen de flitsen van de ex-speler van Chelsea en Barcelona missen op Jan Breydel en mogelijk ook op de Belgische velden. Toch bracht de inbreng van Storm meer schwung in de aanval. De jonge flankaanvaller schotelde de 2-0 op een dienblaadje voor aan Castillo en de Chileen tikte het tweede doelpunt van de middag voorbij Bossut in doel. Storm en Meunier kregen nog kansen op de 3-0, maar geraakten niet voorbij de doelman van Zulte Waregem. Club won zo redelijk makkelijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen, maar moet zich wel tevreden stellen met de derde plaats na de overwinning van Standard tegen Racing Genk.

11
BELGA
11
BELGA
11
BELGA
11
BELGA
11
BELGA

Lees meer