BELGA

Club wil Tuur Dierckx terughalen bij KV Kortrijk

Nu Nicolas Castillo verhuurd is aan Mainz, onderneemt Club Brugge een poging om Tuur Dierckx (19) terug te halen. De pocketspits, eigenlijk een flankaanvaller, werd in het begin van het seizoen door Club voor één jaar uitgeleend aan KV Kortrijk. De bedoeling van die uitleenbeurt was vooral om speelminuten op te doen, maar veel verder dan (korte) invalbeurten is de Antwerpenaar niet geraakt. Dierckx (1m71) voldoet aan het profiel dat Michel Preud'homme gisteren beschreef als mogelijke vervanger van Castillo.

"Misschien komt er nog een kleine spits, met snelheid en diepgang", verklaarde 'MPH' immers op zijn persconferentie. "Áls we iemand bijhalen, zal het sowieso niet hetzelfde type zijn als Tom De Sutter of Obbi Oulare. Het hangt er ook van af welke opportuniteit zich voordoet. En het moet iemand zijn met kwaliteiten die in de toekomst van waarde kan zijn voor Club. Als dat niet het geval is, halen we niemand. We zijn al voldoende gewapend met onze twee spitsen. Dat er een blessure kan vallen? We zullen hen proberen fit te houden door te doseren (lees: roteren, red.), maar je vertrekt toch ook niet met twee reservebanden in je wagen. Niet vergeten dat we in het seizoenbegin ook maar twee centrale spitsen hadden, alleen is Castillo nu vervangen door Oulare."

Dat Preud'homme niet echt kan antwoorden, heeft alles te maken met KV Kortrijk dat zijn antwoord in beraad houdt. "We hebben de vraag van Club nog maar net gekregen", aldus KVK-manager Patrick Turcq. "Dus dat moeten we nu bespreken met alle betrokken partijen, zijnde vooral de technische staf en Tuur zelf." De speler zelf staat naar verluidt niet weigerachtig tegenover een vervroegde terugkeer, maar was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Inkomend kan er dus nog iets gebeuren, maar uitgaand niet meer. Behoudens een monsterbod natuurlijk. "Natuurlijk is er interesse in zestig procent van onze spelers, maar wij gaan niet akkoord met de aanbiedingen op dit ogenblik."

Lees meer