3 Roman Bezus trok naar AA Gent, één van de amper 40 inkomende transfers tijdens deze wintermercato.
BELGAPLUS Roman Bezus trok naar AA Gent, één van de amper 40 inkomende transfers tijdens deze wintermercato.

Exclusief voor abonnees

De makelaars zullen gevloekt hebben: onze eersteklassers deden bijna dertig transfers minder dan vorig seizoen. Hoe komt dat?

De makelaars zullen gevloekt hebben. Onze eersteklassers haalden slechts 40 nieuwkomers - bijna dertig minder dan vorig seizoen - en schuwden grote risico’s. Wat zijn de oorzaken?

“Er beweegt níks. De prijzen liggen veel te hoog en niemand plooit.” Midden januari sakkert een clubleider over de windstilte op de transfermarkt. Zijn gemoed zou er niet op verbeteren. Ook in de slotweken kwam de molen nooit echt op gang. Geen overdaad aan voorzitters die trots poseren met topaanwinsten of stroom aan geruchten. Zelfs gisteren, op de beruchte ‘Deadline Day’, bleef het relatief windstil. Het weerspiegelt zich in de cijfers: Belgische clubs realiseerden deze winter amper 40 inkomende transfers. Sinds de invoering van de play-offs lag dat aantal enkel in het seizoen ‘09-’10 lager, toen waren het er 37. Een enorm contrast met de laatste drie tussentijdse mercato’s, toen onze eersteklassers tussen de 67 en 72 spelers binnenhaalden.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Frans Peeters

    Geld zal op zijn want daar draait het om

  • marc polfliet

    Minder transfers wil daarom ook niet zeggen minder geld uitgegeven. Hoe zit die verhouding tov vorig jaar .?

Lees meer