4
Peter De Voecht / Photonews

Exclusief voor abonnees

De recordzomer in perspectief: ook transferbalans in gelijkwaardige competities oogt groot

Het stof is gaan liggen, de transferperiode in ons land zit erop. De clubs uit de Jupiler Pro League boekten in een recordzomer bijna 80 miljoen euro winst. Al is dat nog vrij normaal in vergelijking met andere landen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

146 miljoen euro uitgegeven om 288 spelers naar de Jupiler Pro League te halen. Dat is volgens het gerenommeerde Transfermarkt.com de inkomende balans van de zomermercato voor de Belgische clubs. Uitgaand kregen onze teams samen zo’n 225 miljoen euro voor 299 spelers. Club Brugge deed 38,4 miljoen euro winst. Standard realiseerde met Zinho Vanheusden (12,6 miljoen euro) dan weer de duurste inkomende transfer. Een recordzomer met andere woorden.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Dewolf

    Het is maar hoe je het bekijkt : 38 miljoen winst voor Club ? Dat is het verschil tss. uitgaande en binnenkomende transfers dit seizoen . Daar moeten wel de aankoopsommen van de verkochte spelers nog van afgetrokken worden . 12 miljoen voor een speler lijkt veel maar Vanheusden heeft binnen enkele jaren een verkoopwaarde met een veelvoud hiervan . En Anderlecht heeft traditioneel een enorm potentieel van zelf opgeleide spelers die niet aangekocht werden .

Lees meer