4
Peter De Voecht / Photonews

Exclusief voor abonnees

De recordzomer in perspectief: ook transferbalans in gelijkwaardige competities oogt groot

Het stof is gaan liggen, de transferperiode in ons land zit erop. De clubs uit de Jupiler Pro League boekten in een recordzomer bijna 80 miljoen euro winst. Al is dat nog vrij normaal in vergelijking met andere landen. 

146 miljoen euro uitgegeven om 288 spelers naar de Jupiler Pro League te halen. Dat is volgens het gerenommeerde Transfermarkt.com de inkomende balans van de zomermercato voor de Belgische clubs. Uitgaand kregen onze teams samen zo’n 225 miljoen euro voor 299 spelers. Club Brugge deed 38,4 miljoen euro winst. Standard realiseerde met Zinho Vanheusden (12,6 miljoen euro) dan weer de duurste inkomende transfer. Een recordzomer met andere woorden.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Dewolf

    Het is maar hoe je het bekijkt : 38 miljoen winst voor Club ? Dat is het verschil tss. uitgaande en binnenkomende transfers dit seizoen . Daar moeten wel de aankoopsommen van de verkochte spelers nog van afgetrokken worden . 12 miljoen voor een speler lijkt veel maar Vanheusden heeft binnen enkele jaren een verkoopwaarde met een veelvoud hiervan . En Anderlecht heeft traditioneel een enorm potentieel van zelf opgeleide spelers die niet aangekocht werden .

Lees meer