6
Photo News

Exclusief voor abonnees

Degryse: “Clement haalt het van Leko”

Halverwege play-off 1, na de 1 op 6 voor Club Brugge, en de zespuntenkloof met RC Genk – Marc Degryse analyseert: “Ik zei toch dat Clement een oplossing zou vinden voor het vertrek van ‘Pozo’?” Tot u spreekt de enige die door het bos van play-off 1 de bomen ziet.

Degryse: “In Genk vond ik Club niet goed, en op Antwerp waren ze éigenlijk nog slechter. Deze dip zal hen zuur opbreken, denk ik. Als Genk in de komende twee wedstrijden (op AA Gent en thuis ­tegen Antwerp, red.) 4 op 6 haalt – en dat zie ik ook gebeuren – worden ze kampioen. Het tegendeel zou mij verrassen.”

Waar liep het volgens jou fout voor Club op de Bosuil?

“Ik zal antwoorden met een vraag: ‘Waarom gaat Leko op de vijfde speeldag van de play-offs sleutelen aan zijn ploeg en zijn filosofie?’ Wat mij betreft, was dat nergens voor nodig. Omdat je hebt verloren in Genk? Dat kan gebeuren. Om daarna meteen alles in vraag te stellen? Ik vind zoiets vreemd. Hij kiest voor Openda en Danjuma. De keuze voor Danjuma kan ik nog enigszins verstaan, maar je haalt er wel Diatta uit terwijl hij een van de uitblinkers was in de eerste drie wedstrijden – akkoord, hij was minder tegen Genk, maar dat waren ze alle elf. Openda in de plaats van Schrijvers snap ik al helemáál niet. Openda startte voor het laatst een competitiematch in augústus. Midden de play-offs ineens zijn kaart trekken, is een onzekerheid.”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Cleynhens

    Clement is tacktischer VEEL beter dan Leko.

  • FILIP COUVREUR

    Als openda had bijven staan de tweede helft had club zeker gewonnen want vandamme had zijn handen vol met dat kereltje ...vandamme had alle middelen nodig om hem af te stoppen inclusief 2 niet gefloten strafschopovertredingen.....dus meneer degryse heeft blijkbaar een andere match gezien.......vandamme was leko zeer dankbaar met de wissel van openda !

Lees meer