Vorig jaar won Peter Maes (r) de Guy Thys Award, Roland Breugelmans (m) nam namens de jeugdopleiding van Genk ook een award in ontvangst
BELGA Vorig jaar won Peter Maes (r) de Guy Thys Award, Roland Breugelmans (m) nam namens de jeugdopleiding van Genk ook een award in ontvangst

Deze vijf trainers maken kans op Guy Thys Award 2013

Francky Dury (Zulte Waregem), Peter Maes (Lokeren), Michel Preud'homme (Club Brugge), Hein Vanhaezebrouck (Kortrijk/AA Gent) en Marc Wilmots (Rode Duivels) zijn de vijf genomineerden voor de Guy Thys Award 2013, zo maakte de Belgische trainersvereniging BFC Pro bekend. De Award is een prijs die de coach beloont die door zijn gedrag, resultaten en opstelling de belangrijkste bijdrage leverde aan het beroepsimago.

De Guy Thys Award, genoemd naar de succesvolle ex-bondscoach, wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt door de belangenvereniging voor trainers BFC Pro, op basis van een stemming door alle professionele voetbaltrainers van ons land. De eerste editie werd gewonnen door Ariël Jacobs, in 2011 ging Michel Preud'homme met de prijs aan de haal en een jaar later was de trofee voor Peter Maes.

Naast de vijf genomineerden voor de Guy Thys Award raakten ook de drie genomineerden voor de BFC Pro Youth Award 2013 bekend, een prijs die de voetbalclub met de beste jeugdopleiding bekroont. Dat zijn Anderlecht, KRC Genk en Standard. Vorig jaar won Genk de allereerste editie.

De winnaars worden op vrijdag 16 mei bekendgemaakt tijdens de BFC Pro Awards in het bondsgebouw.

Lees meer