6
Photo News
MOU
MOU
0
1
CLU
CLU

Doelpunt Vanaken volstaat voor Brugse winst in Moeskroen

Club Brugge heeft Moeskroen een eerste thuisnederlaag toegediend. Hans Vanaken tekende voor rust voor de enige treffer: 0-1. Een nieuwe clean sheet voor Simon Mignolet.

Vooraf scoorde Hans Vanaken nog nooit tegen Moeskroen in de Jupiler Pro League. De Limburger trof daarnaast tegen álle andere eersteklassers raak. Wel: vandaag veegde de Gouden Schoen z’n ‘blinde vlek’ weg. In de veertigste minuut knalde hij een voorzet van Krépin Diatta op fraaie wijze tegen de touwen.

Voordien had Club Brugge het niet onder de markt tegen de Henegouwers. Te veel slordigheden, waardoor blauw-zwart nauwelijks doelgevaar kon creëren. Diatta kwam wel dicht bij de 0-1, maar Jean Butez redde het afgeweken schot van de 20-jarige Senegalees.

Na de pauze liet Siebe Schrijvers de netten trillen, maar het feestje ging wegens buitenspel niet door. Vervolgens werd diezelfde Schrijvers naar de kant gehaald voor Percy Tau. De Zuid-Afrikaan toonde zich meteen en zette Dennis alleen voor doel, maar die laatste geraakte niet voorbij Butez.

Vijf minuten voor affluiten kwam Moeskroen héél dicht bij de gelijkmaker. Jonah Osabutey knikte een grote kopkans in de armen van Simon Mignolet. Opluchting bij blauw-zwart. In de slotfase werd een doelpunt van Diatta afgekeurd, maar de drie punten waren een feit. De volgende horde van Club: PSG, dinsdag op Jan Breydel.

6
BELGA
6
BELGA
6
Photo News
6
BELGA
6
BELGA

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer