6
Photo News
MOU
MOU
0
1
CLU
CLU

Doelpunt Vanaken volstaat voor Brugse winst in Moeskroen

Club Brugge heeft Moeskroen een eerste thuisnederlaag toegediend. Hans Vanaken tekende voor rust voor de enige treffer: 0-1. Een nieuwe clean sheet voor Simon Mignolet.

Vooraf scoorde Hans Vanaken nog nooit tegen Moeskroen in de Jupiler Pro League. De Limburger trof daarnaast tegen álle andere eersteklassers raak. Wel: vandaag veegde de Gouden Schoen z’n ‘blinde vlek’ weg. In de veertigste minuut knalde hij een voorzet van Krépin Diatta op fraaie wijze tegen de touwen.

Voordien had Club Brugge het niet onder de markt tegen de Henegouwers. Te veel slordigheden, waardoor blauw-zwart nauwelijks doelgevaar kon creëren. Diatta kwam wel dicht bij de 0-1, maar Jean Butez redde het afgeweken schot van de 20-jarige Senegalees.

Na de pauze liet Siebe Schrijvers de netten trillen, maar het feestje ging wegens buitenspel niet door. Vervolgens werd diezelfde Schrijvers naar de kant gehaald voor Percy Tau. De Zuid-Afrikaan toonde zich meteen en zette Dennis alleen voor doel, maar die laatste geraakte niet voorbij Butez.

Vijf minuten voor affluiten kwam Moeskroen héél dicht bij de gelijkmaker. Jonah Osabutey knikte een grote kopkans in de armen van Simon Mignolet. Opluchting bij blauw-zwart. In de slotfase werd een doelpunt van Diatta afgekeurd, maar de drie punten waren een feit. De volgende horde van Club: PSG, dinsdag op Jan Breydel.

6
BELGA
6
BELGA
6
Photo News
6
BELGA
6
BELGA

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • André Christiaens

    FCB was echt rommelig, sommige stonden op een ijsbaan, vallen en opstaan, 't was een slechte wedstrijd amen en uit.

  • peter Frederix

    Club heeft bij al zijn winnende wedstrijden al de VAR aan het werk gehad en telkens in hun voordeel en dus in het nadeel van de clubs. Bij deze wedstrijd was het niet anders door de fout die werd gemaakt waar ze door in balbezit kwamen en dan konden scoren. Ze zullen op het einde van het seizoen dus de VAR kampioen genoemd worden want zonder hadden ze dus al veel punten minder.En nee ik ben geen Moeskroen supporter bij verre niet.

Lees meer