BELGA

Drie kandidaten dienen tweede offerte voor nationaal stadion in

De drie consortiums die kandidaat zijn voor de bouw van een nieuw stadion op parking C van de Heizel hebben hun tweede offerte ingediend bij de stad Brussel, de eigenaar van de site. Zo maakte het kabinet van schepen van Sport, Alain Courtois (MR), bekend. Voor Courtois is dat "een duidelijk teken van de interesse die er vanuit de privésector is voor de bouw en uitbating van het nieuwe nationaal stadion.

"Ondanks de zeer strikte termijnen blijven de drie consortiums die nog in de running zijn hun project met enthousiasme en creativiteit verbeteren. Ik ben er meer dan ooit van overtuigd dat we zullen slagen in ons opzet en over een splinternieuw stadion met 60.000 plaatsen zullen beschikken om het EK voetbal in 2020 te ontvangen", zei Alain Courtois.

De Brusselse gemeenteraad deed op 31 maart een oproep tot kandidaten voor de bouw van een nieuw nationaal stadion. Drie groepen - Besix, BAM-Ghelamco en Denys - dienden op 25 juli een eerste offerte in die door de stad werd geanalyseerd. Op basis van de opmerkingen van de stad konden de groepen hun plannen nog aanpassen. Dat zal nu in de loop van december onderzocht worden, waarna de kandidaten hun ultieme offerte kunnen indienen in januari.

Intussen wordt nog deze maand een onafhankelijke jury samengesteld die moet oordelen over de architecturale kwaliteiten van de ingediende voorstellen. De stad Brussel zou in februari 2015 een definitieve keuze maken.

Lees meer