Henry Onyekuru.
Photo News Henry Onyekuru.

Eupen vergeeft Henry Onyekuru en neemt hem op in selectie voor morgen

KAS Eupen kan morgen in de belangrijke competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League opnieuw rekenen op Henry Onyekuru. De negentienjarige Nigeriaanse aanvaller verdween vorige week in een poging om een transfer af te dwingen, maar heeft zich voor zijn afwezigheid vandaag verontschuldigd bij de technische staf en zijn ploeggenoten.

"De ploeg heeft zich over het voorval intern beraad en heeft besloten om de verontschuldigingen van Henry Onyekuru te aanvaarden", laat de club uit de Oostkantons weten via zijn website.

Onyekuru trainde deze ochtend opnieuw mee met de A-kern en is opgenomen in de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. De talentvolle Nigeriaan kon rekenen op interesse van de Schotse topclub Celtic. Zonder Onyekuru behaalde Eupen in de competitie 1 op 6 tegen Standard (2-2) en Excel Moeskroen (3-0). De Panda's slaagden er ook niet in zich te plaatsen voor de finale van de Beker van België.

Met het oog op het behoud kan het duel aan de Kehrweg van zaterdag cruciaal zijn. Eupen heeft maar één punt meer dan de Waaslanders, die nog een inhaalwedstrijd tegen KRC Genk tegoed hebben.

Lees meer