5
PHOTO_NEWS

Ezekiel speelt op uitleenbasis weer voor Standard

Imoh Ezekiel trekt opnieuw het shirt van Standard aan. De Nigeriaanse aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Qatarese Al-Arabi. Vorig seizoen speelde de 21-jarige Ezekiel op Sclessin de sterren van de hemel met zijn spitsbroeder Michy Batshuayi.

De overgang van Ezekiel hing al een tijdje in de lucht, niet in het minst omwille van de wisselvallige prestaties van Standard in de competitie. Bovendien voelde de pijlsnelle pocketaanvaller zich in Qatar niet helemaal thuis, vanuit die optiek drong hij dan ook aan op een transfer. Aangezien een speler in één seizoen echter niet voor drie verschillende clubs mag uitkomen, was een terugkeer naar Luik de enige optie.

Moeilijke onderhandelingen
Volgens Sudpresse en RTBF werd de uitleenbeurt van Ezekiel aan Standard gisteravond bekrachtigd door de diverse partijen. Dat is opmerkelijk want de voorbije dagen sijpelden er berichten door dat de Rouches het hoge loon van de Nigeriaan niet konden of wilden betalen en dat zijn club Al-Arabi zich een moeilijke klant toonde. Na veel vijven en zessen is de deal nu toch rond. Standard heeft het nieuws intussen wereldkundig gemaakt via Twitter.

Maandag presentatie?
Ezekiel speelde eerder voor Standard tussen 2012 en 2014. Hij scoorde (alle competities meegeteld) 32 doelpunten in 91 wedstrijden. Eind juli 2014 verkaste hij na 2,5 jaar in Luikse loondienst naar Al-Arabi SC. Standard verwacht Ezekiel maandag te mogen verwelkomen, zo klinkt het op de clubwebsite.

5
BELGA
5
PHOTO_NEWS
5
PHOTO_NEWS
5
BELGA

Lees meer