2 Lawrence Visser.
BELGA Lawrence Visser.

FT België 1/5: Ref voor kraker tussen Club Brugge en Anderlecht aangeduid - vrouwen van paars-wit pakken eerste titel in twintig jaar

Hoelang ligt de middenvelder van jouw favoriete ploeg in de lappenmand? Een speler die een schorsing moet uitzitten voor een belangrijke wedstrijd? Al het grote en minder grote nieuws over de binnenlandse voetbalclubs lees je in onze dagelijkse rubriek Football Talk België.

Anderlecht kampioen bij de vrouwen

De vrouwen van RSC Anderlecht hebben zich op de derde speeldag in de play-offs van de Super League tot kampioen gekroond. Ze versloegen Racing Genk met 3-1. Ella Van Kerkhoven (9de), Laura Deloose (27ste) en Tine De Caigny (88ste) scoorden voor paars-wit, het enige Genkse doelpunt werd gescoord door Gwen Duijsters (70ste).

Met nog drie speeldagen voor de boeg bedraagt de voorsprong van paars-wit op eerste achtervolger AA Gent tien punten. Anderlecht kan dus niet meer bijgehaald worden. Het is de eerste titel in twintig jaar voor de vrouwenploeg van Anderlecht. De voorbije zeven seizoenen ging de titel telkens naar Standard. 

Visser fluit Club-Anderlecht

Komende zondag is het zover. Leider Club Brugge ontvangt dan eerste achtervolger Anderlecht voor de topper die hoogstwaarschijnlijk over de titel zal beslissen. Verliest Club niet, dan kan het kampioenschap blauw-zwart eigenlijk niet meer ontglippen. Bij winst komt Anderlecht echter tot op twee punten van de eerste plaats, dus zal er ongetwijfeld wel wat druk op de ketel zitten in Jan Breydel.

De scheidsrechter die de kraker in goede banen moet leiden, is Lawrence Visser. De 28-jarige ref en zijn assistenten Karel De Rocker en Jo De Weirdt werden aangeduid voor de topper. Erik Lambrechts zal vrijdag AA Gent-Charleroi fluiten en zondag om 18 uur zal Nicolas Laforge de scheidsrechter zijn voor Standard-Genk.

2 Lawrence Visser moet de topper in goede banen leiden.
BELGA Lawrence Visser moet de topper in goede banen leiden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer