Geen winnaar Achter de Kazerne; partij verstoord door Charleroi-fans

KV Mechelen en Charleroi hebben na een draak van een wedstrijd de punten gedeeld. Achter de Kazerne konden beide ploegen nauwelijks kansen bij elkaar spelen en even werd het spel zelfs stilgelegd na Bengaals vuur in het vak van de Charleroi-supporters. Pas in het slot van de partij kregen zowel Malinwa als de Carolo's nog een uitgelezen kans om de drie punten te pakken, maar doelmannen Penneteau en Biebauw deden hun werk uitstekend terwijl Verdier zijn kopbal op de paal zag uiteenspatten. Door het puntenverlies van Charleroi kan Racing Genk morgen over de Zebra's naar de zesde plaats springen.

Achter de Kazerne kreeg Charleroi de kans om zijn plek in de top zes te verstevigen. De Carolo's hebben één punt voorsprong op eerste achtervolger Racing Genk en konden zich eigenlijk geen misstap veroorloven. Felice Mazzu moest het wel stellen zonder de geblesseerde Karel Geraerts en de geschorste Clément Tainmont. Bij Malinwa kon Aleksandar Jankovic geen beroep doen op de licht geblesseerde Seth De Witte.

De openingsfase in Mechelen deed het beste vermoeden voor het verdere verloop. Eerst kreeg Mats Rits een uitgelezen kans om te scoren en even later vond Cristophe Diandy een sterk keepende Wouter Biebauw op zijn weg. En dat was het zowat wat de eerste helft betrof. Beide ploegen stapelden de foute passes op en kwamen nauwelijks nog tot een kans.

7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA
7
PHOTO_NEWS

Ook in de tweede helft hielden KV Mechelen en Charleroi het gesloten. Er werd nauwelijks een opening gevonden, laat staan een kans bij elkaar gespeeld. Op het uur sloeg de vlam dan toch in de pan, al was het niet op juiste manier. Enkele fans van Charleroi stookten een vuurtje in de tribune van KV Mechelen en zo ontstond er een heuse rookwolk. Scheidsrechter Denis Vanbecelaere kon niet anders dan het spel even stil te leggen.

Pas in het slot van de wedstrijd kwam vooral KV Mechelen opzetten. De beste kans viel in de 94ste minuut toen invaller Nicolas Verdier bij een vrije trap zijn kopbal op de paal zag uiteenspatten. Gescoord werd er niet meer en dat was eigenlijk ook de juiste weergave van een draak van een wedstrijd met meer vuur naast dan op het veld.

7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA

Lees meer