Gorius en Dewaest verlossen stroef Racing Genk

Racing Genk blijft ongeslagen in eigen huis. De Limburgers haalden het vandaag in een bijzonder matige partij met 2-0 van Charleroi. Gorius bracht Genk op slag van rust verrassend op voorsprong en het was uitgerekend Dewaest (ex-Charleroi) die in de slotfase de wedstrijd besliste met een rake kopbal. Genk komt zo op een voorlopige tweede plek in het klassement naast STVV en Anderlecht met tien punten.

Geen Neeskens Kebano. Noch bij Charleroi, noch bij Racing Genk. Gisteren werd een akkoord bereikt tussen de twee clubs over de overgang van de Franse smaakmaker, maar de wedstrijd van vandaag kwam te vroeg. Zo keek enkel Sébastien Dewaest zijn ex-ploeg in de ogen in een match die moest gewonnen worden voor Racing Genk. Met amper zeven punten zijn de Limburgers matig tot slecht begonnen aan het seizoen. Nieuw puntenverlies was dus uit den boze.

Op zich is Genk-Charleroi een mooie affiche. De fans waren dan ook vol goede moed afgezakt naar de Cristal Arena. Maar wat een draak van een eerste helft! Racing Genk begon bijzonder slordig en moest na amper 17 minuten twee noodgedwongen wissels doorvoeren. Bryan Heynen en Derrick Tshimanga zwaaiden eens naar coach Peter Maes in de tribune toen ze geblesseerd van het veld gingen. Er was welgeteld één bal tussen de palen in de eerste 45 minuten. Die leverde meteen ook een doelpunt op. Julien Gorius zag tot zijn verbazing het leer in doel belandden. Foutje van Nicolas Penneteau.

8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA

Soms heb je van die wedstrijden waarvan het verslag zichzelf schrijft. Schitterende goals, knappe saves of een spraakmakende uitsluiting. Geen van dit alles in de Cristal Arena. Prijs u gelukkig als u van de laatste vrijdag in deze grote vakantie genoten hebt van wat quality time met het gezin of vrienden. Ondertussen was het armoe troef in Genk. Tot Gorius vanuit het niets een omhaal uit zijn sloffen schudde. Pal op Penneteau.

Maes had genoeg gezien en gooide met Leon Bailey vanuit de tribune zijn laatste troef op tafel. De Jamaicaan vond de weg naar doel, maar het feestje ging niet door. Ref Colemonts had een vermeende fout gezien op Penneteau. De 2-0 viel uiteindelijk toch. Dewaest, uitgerekend hij, nam met een rake kopbal alle twijfels weg. Vieren deed hij niet, maar hij was wel weer van goudwaarde voor de Limburgers. Even voor zijn goal bracht hij immers redding op de lijn op de inzet van Florent Stevance. Al bij al een verdiende overwinning voor Racing Genk, al mag het in het vervolg ook iets spectaculairder graag.

8
BELGA
8
BELGA
8
BELGA

Lees meer