5
BELGA

Hasi : "Deze titel is ook voor Van den Brom"

Coach Besnik Hasi heeft een groot aandeel in de 33e landstitel van Anderlecht. De Kosovaar nam begin maart over van de Nederlander John van den Brom en leidde paars-wit dankzij uitstekende play-offs naar de onverhoopte titel. De Brusselaars pakten 22 op 30 in play-off I en sloten af met een schitterende 15 op 15.

"Dit is een fantastisch gevoel", reageerde Hasi voor de camera's van Sporting Telenet. "Pas later zal het besef dat we kampioen zijn echt doordringen. We hebben zeven wedstrijden gewonnen in de play-offs, scoorden zeventien keer en kregen er zes tegen. Dat is een indrukwekkend parcours".

Hasi had ook nog lovende woorden voor zijn voorganger van den Brom. "We mogen ook de ex-trainer niet vergeten, deze titel is ook voor hem", aldus Hasi, die zijn eigen rol minimaliseerde. "Een trainer is iemand die een ploeg kan sturen, maar het zijn wel de spelers die het op het veld moeten doen".

"Wij waren de betere en meest constante ploeg in deze play-offs. We hebben dit seizoen heel diep gezeten, maar hebben wel keihard geknokt als ploeg. Alle hulde voor de spelers, zij zijn ook volwassener geworden in deze play-offs", klonk het.

Wij waren de betere en meest constante ploeg in deze play-offs. We hebben dit seizoen heel diep gezeten, maar hebben wel keihard geknokt als ploeg

Besnik Hasi, trainer Anderlecht
5
BELGA
5
PHOTO_NEWS

"De ontlading is enorm. Iedereen had ons al afgeschreven en daarom is dit ook een enorm lekker gevoel", klonk het bij Bram Nuytinck. "Wat mij betreft heeft onze grote ommekeer alles te maken met Besnik Hasi. Hij verdient alle credits. Besnik heeft discipline en zo veel andere dingen teruggebracht. Nu gaan we feesten, drinken en genieten".

Ook collega-verdediger Chancel Mbemba straalde. "Dit is mijn eerste titel, die ga ik nooit vergeten", aldus de Congolees. "Niemand geloofde er nog in in België, maar wij hebben hier ongelooflijk hard voor gewerkt. We schrijven geschiedenis".

"Ik ben zo blij als een kind", klonk het bij Guillaume Gillet. "Dit is simpelweg een mirakel. Deze titel is de verdienste van de hele groep en de hele club."

5
PHOTO_NEWS
5
PHOTO_NEWS

Lees meer