nabeschouwing

Herbeleef de 2-1-overwinning van W-B tegen Essevee

  • Freethiel
  • 20u
  • Scheidsrechter: Christof Virant
  • W-B won eerste thuismatch van het seizoen

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

Einde
Ref Virant maakt een einde aan de match. Zulte Waregem begon uitstekend aan de tweede helft en scoorde meteen via Leye. Na de gelijkmaker ging het even goed op en neer, al ging de storm vrij snel liggen. Tot 10 minuten voor tijd Gano de thuisploeg opnieuw op voorsprong bracht. Bossut zag er niet al te best uit bij deze fase. Essevee drong daarna niet meer aan. 2-1 na een al bij al aangename wedstrijd.

substitution

Olivier Myny vervangen door Zaccharia M'Sila

Zaccharia M'Sila komt in de plaats van Olivier Myny

other

Blessuretijd
Waasland-Beveren komt nog in de buurt van een derde goal, Essevee dringt nauwelijks nog aan. De zege lijkt binnen voor Stijn Vreven.

substitution

Zinho Gano vervangen door Floriano Vanzo

Floriano Vanzo komt in de plaats van Zinho Gano

goal

Doelpunt voor Waasland-Beveren

2-1!!!!!!!
Net wanneer iedereen stilaan vrede leek te nemen met een gelijkspel kopt Gano zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Een strakke voorzet van Langil wordt hard binnengekopt door Gano. Al gaat Bossut allesbehalve vrijuit. Hij grabbelt naast de kopbal en moet zich zo dus gewonnen geven.

other

Wie doet nog wat?
De match is zijn laatste kwartier ingegaan. De schwung is er al een tijdje uit, afwachten of dit nog verandert.

belga
belga
substitution

Steve de Ridder vervangen door Stephen Buyl

Stephen Buyl komt in de plaats van Steve de Ridder

other

Storm gaan liggen
Na een zeer opwindend eerste kwartier in de tweede helft is het tempo nu weer wat gezakt. Gano kopte daarnet wel niet zo ver naast.

other

Gano op Bossut, Leye op Henkinet
Het gaat nu heel goed op en neer. Eerst wordt Gano door de buitenspelval gestuurd, zijn poging wordt gepareerd door Bossut. Nauwelijks een minuut later doet Henkinet hetzelfde op een poging van Leye.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Christophe Lepoint

goal

Doelpunt voor Zulte Waregem

Gelijkmaker!!
De tweede helft is nauwelijks op gang gefloten of het staat al 1-1. Lepoint kraakt zijn schot, dat zo plots een perfecte assist wordt voor Mbaye Leye. 1-1.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

stop

1e helft afgefloten

Rustverslag
Een lange aanloop met een spetterend slot, zo kan je de eerste helft best beschrijven. Een half uur was er zo goed als niets te beleven, tot Myny de score opende voor W-B. Daarna voetbalde de thuisploeg bevrijd en kreeg nog twee reuzekansen. Eerst Demir en dan Myny misten echter en vergaten zo de score te verdubbelen.

belga
belga
other

Tweede reuzekans
Myny wordt op slag van rust diep gestuurd door Langil. Die omspeelt de keeper, maar zijn poging wordt van de lijn gekeerd door een teruggekeerde Jorgensen

other

Riante misser Demir
W-B is nu duidelijk de betere ploeg en duwt door. Myny zet scherp voor op Demir. Die heeft de bal maar binnen te schuiven, maar hij duwt het leer op de lat. Onbegrijpelijk.

substitution

Spelerswissel

Jonathan Benteke komt in de plaats van Mame Thiam
Dury wisselt al in de eerste helft. Thiam wordt vervangen door Jonathan Benteke.

goal

Doelpunt voor Waasland-Beveren

Doelpunt Olivier Myny
De sterk spelende reechtsback Jans rukt op en bedient de totaal vrijstaande Myny, die blijft kalm en legt de bal voorbij doelman Bossut. 1-0 voor de thuisploeg.

other

Van de lijn
Een goede corner vanop links wordt perfect binnengekopt door Thiam. Die heeftpech en ziet zijn poging van de lijn gekeerd door Langil.

other

Emond met eerste echte kans
W-B toont over het algemeen wat te weinig drang naar voren, maar tekent nu wel voor de eerste kans. Een scherpe voorzet vanop rechts komt voor de voeten van de spits die in de belangstelling zou staan van Club Brugge, maar die raakt het leer nauwelijks en haalt zo de angel uit de aanval.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Erdin Demir

other

Steriel veldoverwicht
Zulte Waregem heeft het meeste balbezit, maar echt gevaarlijke situaties leverde dat nog niet op.

other

Op en af
Beide clubs tonen goede intenties. Echt grote kansen leverde dat nog niet op. Een scherpe voorzet van Jans werd zopas weggewerkt door een alert keepende Bossut.

other

Eerste gevaar
W-B tekent voor het eerst gevaar voor de goal. Na een lang uitgesponnen ingestudeerde corner kopt Coulibaly de bal naast.

start

1e helft op gang gefloten

De bal rolt op de Freethiel.

other

Ref Virant
Scheidsrechter voor vanavond in Chritof Virant. Voor hem is het de eerste match in de hoogste klasse in meer dan een jaar. Na mislukte fysieke tests werd hij een tijdje aan de kant gehouden. In de tweede helft van vorig seizoen floot hij wel reeds een aantal matchen in de tweede klasse.

other

'Maar' 3 op 9?
Waasland-Beveren verloor 2 van de 3 matchen dat het dit seizoen speelde. Een relatief mager resultaat, maar in beide uitnederlagen op het veld van Anderlecht en Standard was het verschil zeer miniem. De fusieclub legde ook al heel wat mooi voetbal op de mat. Toch weigert Vreven de favorietenrol: "Ik vind Zulte Waregem het beste team dat ik dit seizoen al heb gezien, op Genk hadden ze genoeg kansen om 2 matchen te winnen."

other

Opstellingen:
Thuiscoach Stijn Vreven start voor de vierde keer met dezelfde elf. Hij hoopt dat zijn ploeg net als twee weken geleden de punten thuishoudt op de Freethiel. Emond en Gano moeten voor de goals zorgen. De bezoekers kunnen geen beroep doen op geblesseerden Aneke en Baudry, voor de rest komt ook Dury zonder grote verrassingen aan de aftrap. Leye keert wel terug en wordt voorin ondersteund door De Ridder en Kaya.

Waasland-Beveren:
Laurent Henkinet, Laurent Jans, Gary Coulibaly, Jonathan Buatu, Erdin Demir, Olivier Myny, Thibault Moulin, Milos Maric, Steeven Langil, Renaud Emond en Zinho Gano

Zulte Waregem:
Sammy Bossut, Formose Mendy, Joël Sami, Abdou Diallo, Bryan Verboom, Mame Thiam, Christophe Lepoint, Steve de Ridder, Jesper Jørgensen, Onur Kaya en Mbaye Leye

voorbeschouwing

Op de vierde speeldag ontvangt Waasland-Beveren op de Freethiel Zulte Waregem. Coach Stijn Vreven, die dit seizoen debuteert in de hoogste klasse, heeft voorlopig nog een perfect thuisrapport. Op speeldag 2 won hij zijn allereerste thuismatch in de Jupiler Pro League met 2-1 van Kortrijk. Meteen ook de voorlopig enige punten die de fusieclub wist te behalen. Met uitwedstrijden in Anderlecht en Standard hoeft dit echter ook niet zo te verbazen. Bij een nieuwe thuisoverwinning mag de ploeg dus zeker spreken van een geslaagd seizoensbegin. 

De bezoekers uit West-Vlaanderen - die net als hun tegenstanders fel vernieuwden in de zomer - begonnen de competitie met een thuiszege tegen Lokeren. Daarna moest de ploeg van Francky Dury zijn meerdere erkennen in Standard, vorige week hield het Genk in het eigen Regenboogstadion op 0-0. Na een tegenvallend seizoen sprak de club in het tussenseizoen opnieuw van de linkerkolom, om de voeling hiermee niet meteen te verliezen kan het dus toch maar beter wat rapen tegen de Waaslanders.

Volg alle actie in deze confrontatie LIVE bij HLN.be vanaf 20u!

Lees meer