nabeschouwing
ZWA
ZWA
1
3
CHA
CHA

Herbeleef de knappe uitzege van Charleroi aan de Gaverbeek

  • Regenboogstadion
  • 14u30
  • Ref: Denis Vanbecelaere
  • Beide ploegen in bloedvorm

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

Einde
Charleroi blijft maar winnen. De Henegouwers speelden opnieuw een goede match en scoorde vroeg in de tweede helft via een prinsheerlijke lob van Fauré. Essevee gaf zich nog niet gewonnen en Messoudi scoorde de aansluitingstreffer vanop de stip. Daarna bleef het op en af gaan en waren beide teams dicht bij een doelpunt. Maar uiteindelijk was het Kebano die de thuisploeg alle hoop ontnam. Hij scoorde vanuit de rebound. Charleroi zet dus zijn opmars voort, het is al de zesde zege op zeven matchen.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Kalifa Coulibaly

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Clinton Mata

goal

Doelpunt voor Charleroi

Einde verhaal
Tainmont met een zoveelste vlijmscherpe counter. Zijn schot wordt knap gered door Bossut, maar op de rebound van Kebano is hij kansloos. Charleroi klaart de klus.

substitution

Spelerswissel

Kalifa Coulibaly komt in de plaats van Cédric Fauré

other

Blijft kansen regenen
Trajkovski wordt mooi in het straatje gestuurd, maar vergeet het af te maken. In de actie die daar op volgt is Clinton Mata dicht bij de 1-3. Het blijft uiterst spannend.

other

Kebano knap
Neeskens Kebano toont waarom hij dé man is bij Charleroi. Hij pakt uit met een knappe rush op snelheid, legt de bal terug maar die wordt niet binnengewerkt.

substitution

Spelerswissel

Clinton Mata komt in de plaats van Dieumerci Ndongala

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Ólafur Ingi Skúlason

other

Het spookt in het Regenboogstadion
Cissakho plaatst een voorzet van Messodi net over. De 2-2 hangt in de lucht. Al was Tainmont daarnet wel nog dichtbij een goal, zijn schot ging maar net voorlangs.

penalty_scored

Strafschop gescoord

1-2!!!
Dewaest beroert de bal na een corner met de hand en Vanbecelaere legt de bal op de stip. Messoudi blijft rustig en legt het leer in de kooi. De aansluitngstreffer is een feit.

substitution

Spelerswissel

Clément Tainmont komt in de plaats van Jessy Gálvez López

other

Messoudi op Mandanda
Zulte Waregem blijft het proberen en komt opnieuw dicht bij een doelpunt. Messoudi knalt hard op Mandanda. Toch al de derde keer dat de middenvelder gevaarlijk is in de zone van de waarheid.

substitution

Spelerswissel

Theo Bongonda komt in de plaats van Mamoutou N'Diaye

photo_news
other

Bijna 0-3
Charleroi ruikt bloed en stoomt door tegen Essevee, dat zichtbaar aangeslagen is. Kebano pakt uit met een indrukwekkende rush, maar zijn schot gaat net voorlangs.

photo_news
goal

Doelpunt voor Charleroi

Doelpunt Cédric Fauré
Fauré knokt zich knap doorheen de Zultedefensie en kan doorgaan tot bij Bossut. De Fransman wacht lang en stift de bal dan overheerlijk over de goalie van Essevee. 0-2 Charleroi.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

stop

1e helft afgefloten

Rustverslag
Zulte Waregem begon goed en creëerde over de hele eerste helft heel wat kansen. Het ontbrak de West-Vlamingen aan scherpte voor de goal en daar profiteerde de Henegouwers van. Ploeg in vorm Charleroi groeide in de match en scoorde na goed een half uur via Geraerts. 0-1 na een goede eerste periode.

other

Troisi bijna
Zulte Waregem blijft doorgaan op hetzelfde elan en komt dicht bij de gelijkmaker. Troisi trapt vanuit een scherpe hoek op een goed reagerende Mandanda.

goal

Doelpunt voor Charleroi

0-1!!!
Karel Geraerts brengt de bezoekers op voorsprong. Een vrije trap van Kebano wordt verlengd door Fauré, waarna Geraerts vrijstaand van dichtbij in doel kopt. Bossut is kansloos.

other

Troisi naast, Ndongala over
Troisi komt met een schuiver die net naast gaat. Charleroi reageert via Ndongala, die na een vrije trap de bal voor zijn voeten krijgt, maar over besluit. De kansen blijven zich opstapelen.

substitution

Spelerswissel

Glynor Plet komt in de plaats van Idrissa Sylla
Sylla kan toch niet meer verder en moet naar de kant.

other

François over
François duikt na een knappe lange bal alleen op voor Bossut, maar kan de bal niet laag houden en besluit hoog over. Het gaat goed op en neer in dit aangenaam kijkstuk.

photo_news
belga
photo_news
other

Eerste keer Charleroi
De bezoekers komen ook eens opzetten en boxen een knappe aanval in elkaar. Ndongala's voorzet is uiteindelijk net te hard voor Fauré om het leer in doel te kunnen verlengen.

other

Sylla strompelt
Diepste man Sylla komt slecht neer na een duel om een lange bal. Hij wordt even verzorgd langs de zijlijn, maar komt nu toch terg het veld op. Al gaat dat niet van harte.

other

Opnieuw Messoudi
Nog voor het kwartier hebben de thuisspelers, die duidelijk zin hebben om te voetballen, drie kansen laten optekenen. Dit keer slalomt Messoudi via een aantal tussenstationnetjes doorheen de Waalse achterhoede, zijn schot wordt uiteindelijk gekeerd door Mandanda.

other

Skulason kopieert
Daar is Zulte Waregem al opnieuw. Verboom zwiept een bal voor de kooi van Mandanda, Skulason kan niet krachtig genoeg koppen en mikt bovendien naast.

other

Eerste kans
Mo Messoudi tekent voor de eerste kans op twweede kerstdag. Trajkovski wordt diep gestuurd op links, zet voor tot bij de meegekomen middenvelder, die maar net naast kopt.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal rolt in het Regenboogstadion.

other

Opstellingen
Dury rekent voor deze wedstrijd op Sylla in de spits, Plet start vanop de bank. Verder de gebruikelijke namen, met Troisi, Skulason en Messoudi op het middenveld. Charleroi had na de 6-0 van vorige week weinig reden om te wijzigen en start dan ook met dezelfde 11. Neeskens Kebano, die deze week zijn contract verlengde, moet dus opnieuw voor het gevaar vooraan zorgen.

Zulte Waregem:
Sammy Bossut, Mamoutou N'Diaye, Yarouba Cissako, Karel D'Haene, Bryan Verboom, Mohamed Messoudi, Ólafur Ingi Skúlason, James Troisi, Chuks Aneke, Aleksandar Trajkovski en Idrissa Sylla

Charleroi:
Parfait Mandanda, Guillaume François, Sébastien Dewaest, Francisco Martos, Stergos Marinos, Dieumerci Ndongala, Karel Geraerts, Cédric Fauré, Christophe Diandy, Jessy Gálvez López en Neeskens Kebano

voorbeschouwing

Op deze tweede kerstdag is het ook in het Regenboogstadion voetballen geblazen, Essevee ontvangt er ploeg in vorm Charleroi. De West-Vlamingen kenden een desastreuze seizoenstart en leken een zeer lange strijd tegen het degradatiestrijd te moeten aangaan, maar herpakte zich sterk. Afgelopen weken rijgden ze de punten aan elkaar en doen zo aan de vooravond van de winterstop zelfs opnieuw mee in de race om POI.

Francky Dury en de zijnen hebben de goede vorm dus te pakken, maar dat geldt niet in het minst ook voor de bezoekers uit Henegouwen. Charleroi won vijf van zijn laatste zes matchen en prijkt fier in de top zes, met de 6-0-zege tegen Lierse vorig weekend als voorlopige orgelpunt. Op Mambourg hing dan ook de sfeer van de oude dagen en de Carolo's hopen nog een verleng te kunnen breien aan deze sterke reeks.

Beleef de confrontatie tussen deze twee ploegen in vorm vanop de eerste rij en volg alle actie LIVE vanaf 14u30 bij HLN.be.

Lees meer