live
CHA
CHA
1
3
AND
AND
CHA
AND

Herbeleef de wilde feestnacht van Anderlecht na 34ste landstitel

  • Aftrap 20u30
  • Stade du Pays de Charleroi
  • Ref: Serge Gumienny
  • Kroont Anderlecht zich tot landskampioen?

highlights

fase per fase

other

'We are the champions'
Het mag duidelijk zijn: Anderlecht gaat een wilde feestnacht tegemoet.

BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
other

Stevig feestje
Het 34ste titelfeest van Anderlecht zal ongetwijfeld nog tot in de vroege uurtjes duren. De ontlading is zichtbaar bijzonder groot.

Mark Baert
Mark Baert
Mark Baert
Mark Baert
Mark Baert
other

Enkele feestbeelden vanop de bus:

Photo News
Photo News
Photo News
other

Facebook-live titelviering
De spelers maken hun intrede in het Astridpark. Hieronder kan u de festiviteiten op de voet volgen:

other

Het kroonjuweel van de avond:

other

Daar zijn de flessen
70 flessen champagne staan op de spelers en staf te wachten om ontkurkt te worden. Straks blijft er geen druppel over.

Photo News
other

Vanden Stock aangekomen
Het is nog wachten op de spelers, maar voorzitter Roger Vanden Stock is alvast aangekomen in het Astridpark.

other

Hemelsluizen gaan open in Brussel
De spelers zijn er nog niet, maar ondertussen is het wel al stevig beginnen te regenen in Anderlecht. Een kleine domper op de feestvreugde?

Mark Baert
other

Anderlecht vertrokken richting Brussel
De spelersbus van Anderlecht is vertrokken in Charleroi. Paars-wit trekt nu naar het Astridpark, waar de spelers de titel zullen vieren met de fans.

Photo News
other

Metronoom Dendoncker: "Wilden echt winnen vandaag"
Leander Dendoncker toonde zich vooral opgelucht dat Anderlecht de titel kon vieren na een zege. Het begon niet zo goed vandaag, maar we hoorden dat ook Club achter stond en dat zorgde ervoor dat we rustig zijn gebleven. We wilden natuurlijk niet met een nederlaag kampioen worden en na rust hebben we ons ook herpakt."

Photo News
Photo News
other

Feestje in Brussel
DJ Frank en Lester Williams van discotheek Carré luisteren de sfeer -voor zover dat nodig is- op in het Constant Vanden Stockstadion. De fans kijken rijkhalzend uit naar de intrede van de spelers, die net met de bus vertrokken zijn naar Charleroi.

other

Vikingapplaus
De fans van Anderlecht hebben duidelijk het EK in Frankrijk gevolgd. Samen met de spelers vieren ze de 34ste titel met een indrukwekkend vikingapplaus, de viering die de IJslanders vorige zomer bijna tot kunst verheven.

BELGA
Photo News
other

In het Constant Vanden Stockstadion is het feestje nog lang niet afgelopen. Onze videoman liep er onder anderen een 3-jarig jongetje tegen het lijf, voor de knul was het de eerste keer dat hij paars-wit kampioen zag spelen.

other

Ook ex-spelers feliciteren Anderlecht
Dennis Praet en Silvio Proto hebben de tijd genomen om hijn ex-team te feliciteren met deze 34ste titel. "Een kampioen is altijd een grote kampioen", was Proto duidelijk.

other

Daar is de vinger van Teo weer
Dé man bij Anderlecht was natuurlijk Lukasz Teodorczyk. De Pool trof twee keer raak -zijn eerste goals in deze play-offs- en dat vierde hij na het laatste fluitsignaal met zijn maatje Frank Boeckx door...zijn middenvinger te tonen. Het is een ritueel dat de heren al een heel seizoen herhalen, maar Teo maakte er de voorbije week iets te vaak gebruik van...

other

Kara: "Ik wil God bedanken"
Ook Kara Mbodj was dolgelukkig na de 1-3-zege en de 34ste titel van Anderlecht. "Kampioen worden was ons doel, en dat hebben we gedaan. Het was niet makkelijk, maar we waren mentaal sterk. Er stond een echte ploeg op het veld en dat was ongetwijfeld de basis van deze titel. We gaan nu samen met de supporters de titel vieren. Ik zou God willen bedanken voor dit kampioenschap."

BELGA
BELGA
other

Ook in Brussel barstte het feest al los
De wedstrijd werd in het Constant Vanden Stockstadion gevolgd en daar barstte na het laatste fluitsignaal ook het feestje helemaal los. Onze videoman volgt het daar vanaf de eerste rij.

other

Van Holsbeeck: "Op bepaald moment geloofden twee mensen nog in Weiler"
Herman Van Holsbeeck klopte zich op de borst. De manager pakte zijn achtste titel met Anderlecht, mét René Weiler aan het roer. Vooral daar leek 'HVH' enorm trots over te zijn. "Op een bepaald moment, ergens in november, geloofden enkel de voorzitter en ik nog in Weiler. Maar uiteindelijk is hij het wel die ons naar de titel loodst. Het is een lang seizoen geweest, maar we hebben het toch maar geflikt."

BELGA
BELGA
Photo News
other

Hanni: "Dit is magnifiek"
Aanvoerder Sofiane Hanni mag weldra de kampioenenbeker in de lucht steken. De Algerijn toonde zich dolgelukkig dat hij in zijn eerste seizoen in Brussel meteen de titel pakt. "Dit is een droom", aldus Hanni. "Anderlecht wachtte al twee jaar op een titel en ik ben trots dat ik er mee voor het kunnen zorgen dat de 34ste titel nu binnen is. Het was een seizoen van hoogtes en laagtes, maar dit voelt gewoon fantastisch."

BELGA
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop! Anderlecht wint met 1-3 en is de landskampioen!

other

We krijgen twee minuten extra op Mambourg.

goal

Doelpunt Massimo Bruno

GOAL! Massimo Bruno maakt er 1-3 van!
Het is nu helemaal kaas met gaten achterin bij de Carolo's. Bruno profiteert en maakt er 1-3 van. De titel is binnen.

substitution

Spelerswissel

Isaac Thelin komt in de plaats van Lukasz Teodorczyk

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Sofiane Hanni

goal

Doelpunt Lukasz Teodorczyk

GOAL! Lukasz Teodorczyk scoort de 2-1!
De titel lijkt binnen voor Anderlecht! Teodorczyk kan door de buitenspelval glippen en de Pool stuurt Penneteau het bos in. Bovendien is Oostende op 2-1 geklommen tegen Club Brugge.

Photo News
substitution

Enes Saglik vervangen door Gaëtan Hendrickx

Gaëtan Hendrickx komt in de plaats van Enes Saglik

other

Kopkans Spajic
Spajic kan ongehinderd zijn knikker tegen een uitstekende hoekschop van Trebel zetten, maar Mata brengt redding op de lijn.

substitution

Alexandru Mihaita Chipciu vervangen door Massimo Bruno

Massimo Bruno komt in de plaats van Alexandru Chipciu
De moegestreden Chipciu mag gaan rusten, Bruno is zijn vervanger.

other

Vrijschop Dendoncker
Dendoncker mag een vrijschop nemen vanaf zo'n twintig meter, maar via de muur gaat de bal naast.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Stergos Marinos

other

Gigantische kans Bedia
Bedia is het eindpunt van een schitterende counter van de thuisploeg. De Ivoriaan probeert Boeckx met een overhoeks schot te verschalken, maar de bal gaan net naast de paal.

BELGA
substitution

Dorian Dessoleil vervangen door Clément Tainmont

Clément Tainmont komt in de plaats van Dorian Dessoleil
Dessoleil moet de strijd staken, Tainmont mag nu dan toch invallen.

other

Blessure Dessoleil
Alweer lijkt een verdediger van de thuisploeg de strijd te moeten staken. Dessoleil blijft liggen na een stevig duel met Teo en de verzorgers moeten op het veld komen.

other

Anderlecht ruikt bloed
Paars-wit drukt meteen door na de 1-1. Anderlecht ruikt bloed en gaat op zoek naar de 1-2.

goal

Doelpunt Lukasz Teodorczyk

GOAL! Lukasz Teodorczyk pegelt de gelijkmaker tegen het net!
Teodorczyk is opnieuw alleen topschutter! De Pool scoort zijn eerste doelpunt in play-off 1 en zet Anderlecht zo op 1-1 in Charleroi. De topschutter verwerkte een voorzet van Obradovic uitstekend en Penneteau had geen verhaal tegen zijn pegel.

Photo News
substitution

Youri Tielemans vervangen door Frank Opoku Acheampong

Frank Acheampong komt in de plaats van Youri Tielemans

Photo News
BELGA
Photo News
other

Penneteau ziet voorzetten graag komen
De flankvoorzetten van Anderlecht blijven ondermaats. Penneteau kan ze telkens makkelijk komen plukken en dat beseft Weiler ook. Hij geeft Acheampong de opdracht om zich klaar te stomen om in te vallen.

other

Beter voetbal Charleroi
De thuisploeg legt na rust beter voetbal op de mat. De Carolo's laten de bal goed van voet tot voet gaan, iets wat bij Anderlecht al een tijdje niet meer lukt.

other

Kara komt goed weg
Kara verspeelt de bal slordig aan Bedia en bovendien lijkt de Senegalees de Ivoriaan ook iets te fel te hinderen. Maar Gumienny denkt daar anders over een laat betijen.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
Gumienny heeft de tweede helft met enkele minuten vertraging op gang gefloten. De supporters van Charleroi besloten vlak voor de afftrap een reeks vuurpijlen af te steken.

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Gumienny heeft een einde gemaakt aan de eerste helft. Anderlecht was de betere ploeg, maar gaat wel met een achterstand rusten na een doelpunt van Bedia.

other

Hanni kopt voorlangs
Kara legt de bal breed naar Appiah en de rechtsachter zet goed voor. Hanni loopt in richting eerste paal en daar kan de Algerijn ook koppen, maar zijn poging gaat voorlangs.

other

We krijgen twee minuten extra in deze eerste helft.

other

Voorzetten te slordig
Anderlecht probeert Teo wel te bereiken in de zestien, maar de voorzetten zijn voorlopig niet goed genoeg. Penneteau kon nu al een paar keer eenvoudig komen plukken.

BELGA
other

Weinig mogelijkheden bij Charleroi
De thuisploeg heeft het evenwicht wat kunnen herstellen na de 1-0, maar voorin zijn de voetballende opties toch vaak schaars. Dendoncker en co zetten Charleroi bovendien snel onder druk.

other

Onorthodoxe ingreep Penneteau
Een voorzet van Appiah is lang onderweg, maar toch heeft Penneteau flink wat moeite om de bal onder controle te krijgen. Hanni probeert te profiteren, maar de Franse doelman kan zich net op tijd op het leer gooien.

BELGA
goal

Doelpunt Chris Bedia

GOAL! Bedia maakt er 1-0 van!
Bij de eerste kans voor Charleroi is het meteen raak! Kara verliest het duel van Pollet en Bedia is een pak sneller dan Spajic. Bovendien komt Boeckx onoordeelkundig ver uit zijn doel, waardoor de Ivoriaanse spits vanuit een scherpe hoek voor 1-0 kan zorgen. Een ramp hoeft dat echter niet te betekenen voor paars-wit, want Rozehnal heeft Oostende zonet op 1-0 gebracht tegen Club.

BELGA
Bedia viert met Pollet.
Photo News Bedia viert met Pollet.
other

Hanni trapt over
Dendoncker verovert de bal goed en dat levert een kans op voor Hanni. De Algerijn knalt echter over.

other

Schietkans Kara
Een zwakke hoekschop van Tielemans resulteert uiteindelijk toch in een kans voor Kara. De Senegalees trapt vanuit de draai, maar N'Ganga staat goed in de weg.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Stergos Marinos komt in de plaats van Steeven Willems
De vervanger van Willems is niet Tainmont, maar Marinos. De Griek neemt zijn plaats in de vijfmansdefensie in.

other

Teo bijna
Door de blessure van Willems staat de thuisploeg even met een man minder te voetballen en daar wil Anderlecht van profiteren. Ze drukken de Carolo's terug en bijna levert dat een kopkans op voor Teodorczyk, maar de Pool kan de bal alweer niet voldoende raken.

other

Blessure Willems
De verzorgers van Charleroi moeten op het veld spurten. Willems verstapt zich even en moet naar de kant. Tainmont lijkt zich klaar te maken om al snel in te vallen.

Photo News
other

Enthousiast Anderlecht
De bezoekers winnen het voorlopig op wilskracht. Paars-wit is telkens een stapje sneller op de bal dan de Carolo's, die er tot dusver amper aan te pas komen. Pollet en Bedia zijn nagenoeg onzichtbaar.

other

Kopkans Teo
Anderlecht neemt het spel in handen en de bezoekers krijgen ook een nieuwe hoekschop. Tielemans krult die uitstekend richting het penaltypunt, maar Teodorczyk kan net niet vol koppen.

Photo News
other

Willems moet meteen ingrijpen
Bijna stond Tielemans al alleen voor Penneteau. Charleroi voetbalde slordig uit en Teodorczyk kon de jonge middenvelder een uitstekende kans voorschotelen. Willems was echter net op tijd terug om het leer in hoekschop te glijden.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal rolt op Mambourg. De bezoekende fans laten zich meteen gelden.

Photo News
BELGA
Photo News
other

Ook in Brussel zit de sfeer er goed in. Dat zag onze videoman, voor de gelegenheid afgezakt naar het Constant Vanden Stockstadion.

other

Weiler: "Vandaag of komend weekend, het maakt me niet uit"
Het zou een prima prestatie zijn, René Weiler die Anderlecht in zijn eerste seizoen meteen naar de titel leidt. En dat lijkt de Zwitser zelf maar al te goed te beseffen. Weiler geeft al een tijdje een gespannen indruk, al hoeft daar voor hem vandaag blijkbaar nog geen einde aan te komen. "Of we nu vandaag of komend weekend kampioen worden, het maakt me eigenlijk niet uit. Het belangrijkste is dat we die titel gewoon pakken. Ik ga alleszins de uitslag van Club Brugge niet volgen."

BELGA
other

De sfeer zit er al goed in
De aftrap is pas voor binnen een kwartiertje, maar toch zit de sfeer er al goed in op Mambourg. De thuisfans hebben al enkele spandoeken getoond in het uitverkocht stadion en de gezangen weerklinken steeds luider. Het wordt een warm avondje in 'het zwarte land'.

other

Bij Charleroi starten Hamdi Harbaoui en Clément Tainmont ietwat verrassend op de bank. Pollet en Bedia moeten voor de goals zorgen bij de Zebra's.

Opstelling Charleroi:

Penneteau, Willems, Martos, Dessoleil, N'Ganga Mata, Diandy, Marcq, Saglik, Pollet en Bedia
Bank:
Mandanda, Boulenger, Tainmont, Harbaoui, Benavente, Marinos, Hendrickx en Fall.

other

"Toch een beetje stress"
Anderlecht kan vanavond een eerste titel pakken sinds 2014 en dus staan de zenuwen ook bij de bestuurders strak gespannen. Dat gaven voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck bij het betreden van het Stade du Pays de Charleroi ook toe voor de microfoon van Stadion

other

Twee wissels bij Anderlecht
Anderlechttrainer René Weiler voert twee wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd in Brugge. Na een bewogen week start topschutter Lukasz Teodorczyk toch gewoon in de basis en ook Adrien Trebel -zondag geschorst- verschijnt aan de aftrap. Acheampong en Thelin verhuizen naar de bank.

Opstelling Anderlecht:
Boeckx, Appiah, spajic, Kara, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Tielemans, Hanni, Chipciu en Teodorczyk.
Bank:
Ruben, Deschacht, Bruno, Nuytinck, Acheampong, Thelin en Stanciu

Photo News
other

De truitjes liggen klaar
Anderlecht wil zijn fans laten meegenieten van deze (mogelijk) historische avond. Op Twitter gunnen de Brusselaars hun aanhang een inkijk in de kleedkamer, waar de paars-witte truitjes al op de spelers liggen te wachten.

other

"Je moet niet de elf beste spelers hebben, maar een complementair team"
Ex-Anderlechttrainer Aimé Antheunis blikte bij Proximus vooruit naar de wedstrijd van vanavond én het nakende kampioenschap van paars-wit. "Het is niet nodig om de elf beste spelers te hebben, maar wel een compkementair team dat hongerig genoeg is om de titel te pakken", aldus 73-jarige Antheunis.

Getty Images
other

Bewijst 'Weireldploegsje' Coucke Anderlecht een dienst?
KV Oostende wordt een mogelijke scherprechter in de titelstrijd. Als de ploeg van voorzitter Marc Coucke punten pakt tegen Club Brugge, dan is Anderlecht landskampioen. "Aan al wie zegt dat KvO geen traditieploeg is: als we vanavond winnen tegen Brugge, zullen Anderlecht en KVO samen 34 landstitels hebben!", aldus de jolige voorzitter van de kustploeg op Twitter.

other

Grote schermen in Brussel
Net als de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Club Brugge, zal ook de match tegen Charleroi op vier grote schermen te volgen zijn in het Constant Vanden Stockstadion. Als paars-wit ook effectief vanavond de titel pakt, dan zullen de spelers een feestje komen vieren met de fans in Brussel. Omstreeks middernacht worden ze in het Constant Vanden Stockstadion verwacht.

Mambourg wordt klaargestoomd voor de kraker.
Niels Vleminckx Mambourg wordt klaargestoomd voor de kraker.
other

Stadion wordt in gereedheid gebracht
Het 'Stade du Pays de Charleroi' ligt er momenteel, ruim twee uur voor de aftrap van Charleroi-Anderlecht, nog vredig bij. Maar dat is ongetwijfeld stilte voor de storm. Paars-wit kan er vanavond voor de 34ste keer de Belgische landstitel pakken en daar zullen de Carolo's van Felice Mazzu maar wat graag een stokje voor willen steken. Aan de thuisaanhang zal het alvast niet gelegen hebben. De fans van Charleroi hebben (alweer) een gigantisch spandoek voorzien, onze man op Mambourg zag dat het goed was.

Getty Images

voorbeschouwing

Het zal er om spannen vanavond in het Stade du Pays de Charleroi, waar Anderlecht een nieuwe kans krijgt om zich tot kampioen van België te kronen. Met een zege tegen Sporting Charleroi zijn de Brusselaars zeker van landstitel nummer 34. Bij een draw of een nederlaag wordt het kijken naar het resultaat van Club Brugge op bezoek bij KV Oostende. "Er zit gezonde nervositeit in onze spelersgroep, er is best wat spanning. En dat is maar goed ook, want we mogen niet denken dat de titel al binnen is", vertelde Anderlecht-doelman Frank Boeckx aan de vooravond tijdens een persconferentie op het oefencentrum in Neerpede.

Cadeau zal de klas van coach René Weiler het niet krijgen van het moeilijk te ontwrichten blok van Charleroi. De Carolo's strijden immers volop voor een Europees ticket en zijn gebrand om de Belgische recordkampioen een loef af te steken vanavond.

Kroont Anderlecht zich voor een 34ste keer tot landskampioen? Het antwoord ontdekt u vanaf 20u30 LIVE op HLN.be!

Photo News
Photo News

25 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Panda noorse

    Viking applaus doen we al 2 jaar.. AnDerLecht

  • Mauveke

    Jaloezie ten top de bond zit daar gene blauw zwarte aan het roer

Lees meer