nabeschouwing
GNT
GNT
2
0
CLU
CLU

HERBELEEF hoe AA Gent rivaal Club eerste nederlaag sinds 25 oktober aansmeerde

  • Aftrap om 14u30
  • Scheidsrechter: Jonathan Lardot
  • Stadion: Ghelamco Arena
  • Bij de thuisploeg raakt Asare niet speelklaar

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het laatste fluitsignaal van ref Lardot weerklinkt. AA Gent smeert de rivaal uit Brugge een eerste nederlaag sinds 25 oktober aan. Blauw-zwart was een schim van zichzelf en maakte nooit aanspraak op de zege.

other

We krijgen drie minuten toegevoegde speeltijd

substitution

Spelerswissel

Giorgi Tsjakvetadze komt in de plaats van Samuel Kalu

substitution

Spelerswissel

Stefan Mitrovic komt in de plaats van Birger Verstraete
Onder een klaterend applaus verlaat Verstraete het speltoneel. De middenvelder heeft er een sterke match opzitten.

other

Knappe actie Dejaegere
Het vertrouwen groeit zienderogen bij AA Gent. Invaller Dejaegere probeert het na een knappe solo, maar trapt vervolgens onbesuisd over.

photo_news
yellow_card

Gele kaart voor Roman Jaremtsjoek

Gele kaart Roman Jaremtsjoek

other

Gent ontsnapt op miraculeuze wijze
Terwijl de Gent-aanhang het feestje nu hélemaal heeft ingezet, is Club al dicht bij de aansluitingstreffer. Kalinic redt eerst op onorthodoxe wijze een poging van Diaby. Vervolgens is Gigot redder van dienst. De 24-jarige Fransman keert een bal van Dennis voor de lijn.

substitution

Jordi Vanlerberghe vervangen door Dion Cools

Dion Cools komt in de plaats van Jordi Vanlerberghe

yellow_card

Gele kaart voor Brecht Dejaegere

Gele kaart Brecht Dejaegere

goal

Doelpunt Samuel Kalu

GOAL! Doelpunt Samuel Kalu: 2-0
Denswil werkt Yaremchuk tegen de vlakte in de zestien en Lardot wijst meteen naar de stip. Gabulov stopt eerst de elfmeter van Gigot, maar in de herneming is Kalu goed gevolgd: 2-0, de Ghelamco Arena davert.

yellow_card

Gele kaart voor Stefano Denswil

Gele kaart Stefano Denswil

penalty_missed

Samuel Gigot mist strafschop

Samuel Gigot mist strafschop

substitution

Yuya Kubo vervangen door Brecht Dejaegere

Brecht Dejaegere komt in de plaats van Yuya Kubo
Ook Vanderhaeghe voert een eerste wissel door. Dejaegere komt het Gentse middenveld nog een kwartier versterken.

substitution

Ivan Tomecak vervangen door Dennis Emmanuel Bonaventure

Dennis komt in de plaats van Ivan Tomecak
Tomecak heeft er een bleke partij opzitten en wordt naar de kant gehaald. Met Dennis gooit Leko een nieuwe troef op tafel.

other

Eerste nederlaag Club sinds 25 oktober?
Op een reactie van blauw-zwart is het wachten. Dient AA Gent Club een eerste nederlaag toe sinds 25 oktober 2017? Toen gingen de manschappen van Leko met 2-0 onderuit in Genk.

photo_news
yellow_card

Gele kaart voor Yuya Kubo

Gele kaart Yuya Kubo

goal

Doelpunt Franko Andrijaševic

GOAL! Doelpunt Franko Andrijasevic: 1-0
Daar is dan toch die Gentse voorsprong. Kalu schildert een hoekschop op het hoofd van Andrijasevic en de kopbal van de Kroaat dwarrelt via de paal binnen: 1-0.

substitution

Wesley Moraes Ferreira Da Silva vervangen door Abdoulay Diaby

Abdoulay Diaby komt in de plaats van Wesley Moraes
Leko gooit een eerste verse kracht in de strijd. Club-topschutter Diaby mag zijn kunnen nog een halfuur tonen.

other

Lage knal Wesley
Kalinic mag zijn handschoenen nog eens vuil maken. Na een prima recuperatie van Clasie trapt Wesley pal op de Gentse doelman.

other

Einde aan imposante reeks AA Gent?
Echt sprankelend kunnen we ook de tweede periode niet noemen. Daarvoor zit er te afval in het spel - langs beide kanten. Lijdt AA Gent straks zijn eerste puntenverlies in acht thuismatchen?

belga
other

Beter Club
Heeft Leko zijn troepen wakker geschud in de kleedkamers? Club toont in ieder geval een ander gelaat. Een nieuwe hoekschop van Vormer levert evenwel geen doelgevaar op.

other

Buffelstoot Mechele
Club heeft wat recht te zetten na een belabberde eerste helft. Vormer neemt het vertrouw en zwiept een hoekschop prima voor doel, waar Mechele met een buffelstoot over knikt.

photo_news
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
De Buffalo's trekken meteen de kaart van de aanval na rust. Een voorzet van Sylla belandt echter in niemandsland.

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Club kreeg amper een poot aan de grond in de Ghelamco Arena. AA Gent dicteerde de wet en versierde de beste kansen. Vooral het vizier van Sylla, die meermaals de 1-0 aan de voet had, staat nog niet op scherp. Een brilscore is dan ook het gevolg.

other

Afzwaaier Foket
Na geklungel van Vanaken kan Foket uithalen vanuit een erg scherpe hoek. Hij viseert met links de verste winkelhaak, maar het leer waait ruim naast.

photo_news
other

Valt er nog appel uit de kast voor rust?
We zijn intussen op vijf minuten van de rust aanbeland. Vooral Club mag zich gelukkig prijzen dat er een brilscore op het bord staat. De fiere leider komt vooralsnog niet aan voetballen.

other

Terugkeer Mechele
Kubo gaat met het leer aan de haal op links, maar Mechele keert in allerijl terug. Uitstekende interceptie. AA Gent deelt nog steeds de lakens uit.

other

Opnieuw Sylla
Het meeste gevaar blijft van de thuisploeg komen in deze Slag om Vlaanderen. Kalu, wiens corners en voorzetten vooralsnog nergens naar lijken, trekt zich op gang en vindt Sylla op rechts. Maar ook nu is de afwerking van de Gent-aanvaller van bijzonder matige - zeg maar slechte - kwaliteit. Zijn laag schot zoeft meters naast.

photo_news
other

Gevaarlijke knal Clasie
Tomecak vindt vanop zijn geliefkoosde rechterflank maatje Clasie. De Nederlander probeert het van buiten de zestien in één tijd, maar de verdienstelijke knal is net niet gekadreerd.

other

Schotje Yaremchuk
Gent is baas in de eigen Ghelamco Arena tegen de autoritaire leider. Nu waagt ook Yaremchuk zijn kans vanop ruime afstand. Gabulov kan al bij al makkelijk oprapen.

photo_news
other

Reactie Club
Beter moment in de match. Ook Club steekt nu de neus aan het venster. Een schot van Vanaken, die tot dusver weinig in het spel voorkomt, dwarrelt naast.

other

Nieuwe grote kans Sylla
Opnieuw krijgt Sylla een dot van een kans op 1-0. Ditmaal knikt hij veel te slap in de handen van Gabulov. Ook hier had de Senegalees meer mee moeten doen.

yellow_card

Gele kaart voor Anthony Limbombe

Gele kaart Anthony Limbombe

other

Prima kans Sylla!
Plots ontsnapt Club aan een achterstand. Sylla wurmt zich richting het doel van Gabulov, maar trapt onder druk van de Club-verdediging ver naast.

other

Stevige overtreding Kubo
Kubo gaat vol op de voet van Limbombe staan en de Japanner mag blij zijn dat hij er zonder geel karton vanaf komt.

other

Andrijasevic ontsnapt
De infiltrerende Vanlerberghe versnelt makkelijk voorbij Andrijasevic. Die laatste gaat aan het truitje van de Club-verdediger hangen, maar Vanlerberghe gaat te laat en vooral te opzichtig tegen de grasmat. Geen overtreding, oordeelt ref Lardot.

belga
other

Opnieuw AA Gent
Na de prima start van Club, zijn het nu de Buffalo's die het heft in handen nemen. Een kopkans(je) van Gigot brengt Gabulov niet in verlegenheid.

other

Ondermaatse vrijschop Kalu
AA Gent lijkt niet onder de indruk van de gretige start van Club en schuift stilaan op. Kalu kan op een standaardfase het leer voor doel zwiepen, maar zijn voorzet is ondermaats. Even later levert ook een eerste Gentse hoekschop niets op.

belga
other

Initiatief Club
Club neemt het initiatief in de openingsminuten. De fiere leider duwt AA Gent achteruit.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Het verschil tussen beide teams bedraagt 21 punten. Diept leider Club die gigantische kloof nog verder uit?

belga
other

Beresterke thuisreputatie AA Gent
21/21: het thuisrapport van AA Gent van de zeven laatste matchen oogt perfect. In de 11 wedstrijden voor eigen publiek dit seizoen, incasseerden de Buffalo's overigens amper vijf goals. Dat terwijl leider Club in 11 uitmatchen 21 keer de weg naar doel vond.

other

Vanderhaeghe dropt Sylla in basis
In tegenstelling tot zijn collega aan de overzijde, wijzigt AA Gent-coach Vanderhaeghe zijn team maar op één plaats in vergelijking met het gelijkspel op de Bosuil (1-1). Zo keert Sylla terug bij de elf starters. Janga wordt naar de bank verwezen.

other

Leko verrast
Club is dit seizoen een geoliede machine, maar trainer Ivan Leko beslist toch om wat onderdelen te vervangen voor de 'Slag om Vlaanderen' van deze middag. Door de blessures van Poulain en Decarli komt Vanlerberghe vanuit het niets in de ploeg. De ex-speler van KV Mechelen start rechts in de driemansdefensie. Voorts vallen ook de namen van Ivan Tomecak en Jelle Vossen op in de basisploeg. Dion Cools en topschutter Abdoulay Diaby starten verrassend op de bank, naast onder anderen Marvelous Nakamba en Kenneth Vermeer.

belga
photo_news
other

Opstelling AA Gent:
Kalinic, Foket, Gigot, Bronn, Asare, Verstraete, Andrijasevic, Kubo, Yaremchuk, Sylla en Kalu
Bank:
Thoelen, Rosted, Chakvetadze, Mitrovic, Janga, Dejaegere, Raskin en Louis Verstraete

other

Opstelling Club:
Gabulov, Vanlerberghe, Mechele, Denswil, Tomecak, Clasie, Vormer, Vanaken, Limbombe, Vossen en Wesley
Bank:
Vermeer, Simons, Diaby, Cools, Nakamba, Dennis en Masovic

photo_news

voorbeschouwing

Zondagmiddag is de Ghelamco Arena het decor voor dé topper van de 24e speeldag: Gent ontvangt leider Brugge. Gent kan mits een overwinning dichter bij Anderlecht sluipen dat later op de avond te gast is op Sclessin. Bij de Gentenaren is Asare nog niet wedstrijdfit. Wintertransfer Rosted wordt wel in de basiself verwacht.

Leider Club Brugge kan al teren op een voorsprong van 12 punten op eerste achtervolger Charleroi. De misstap tegen Antwerp werd deze week doorgespoeld met een thuisoverwinning tegen de buren uit Oostende. Leko kan straks geen beroep doen op sterkhouder Poulain. Denswil keert terug uit schorsing. Benieuwd of ook de troepen van Vanderhaeghe voor de bijl gaan.

Volg alles hier LIVE vanaf 14u30.

Lees meer