nabeschouwing
WBE
WBE
2
0
MOU
MOU

Herbeleef hoe Ampomah Moeskroen vloert op de counter

  • Aftrap om 20u30
  • Freethiel
  • Ref: Bert Put
  • Waasland-Beveren heeft het op één na beste doelpuntensaldo (+7)

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

other

Bailly voorkomt diep in de toegevoegde tijd nog de 3-0 met katachtige ingreep.

substitution

Spelerswissel

Olivier Myny komt in de plaats van Ryota Morioka

other

Awoniyi probeert het in de slotfase nog met een omhaal, maar zijn poging komt niet in de buurt van Davy Roef.

substitution

Spelerswissel

Maximiliano Caufriez komt in de plaats van Laurent Jans

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Nikola Gulan

other

Bijna raak voor Moeskroen! De Mexicaan Govea was zó dicht bij de gelijkmaker, zijn subtiele vrije trap belandde jammer genoeg recht op de paal. Moeskroen komt alsmaar dichter in de buurt van het doel.

belga
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Victorien Angban

other

De Waaslandse verdediging werkt een corner slecht weg en bal komt terecht in de voeten van Mohamed. Deze beslist zijn kans te wagen, maar zijn schot dwarrelt neer op het dak van het doel.

substitution

Nana Opoku Ampomah vervangen door Tuur Dierckx

Tuur Dierckx komt in de plaats van Nana Opoku Ampomah

other

Met nog twintig minuten te spelen krijgt Awoniyi dé kans op de aansluitingstreffer, maar hij krult de bal ruim over de winkelhaak.

other

Met een gelukje komt de bal terecht bij Seck, die Logan Bailly bijna fusilleert met zijn schot. Moeskroen flirt meer met de 3-0 dan met de aansluitingstreffer.

other

Moeskroen lijkt de moed een beetje te laten zakken na de opdoffer van de 2-0. Corners en doelpogingen lijken nergens op, ondanks aanmoedigingen van Rednic.

goal

Doelpunt voor Waasland-Beveren

Goal! Beveren doet het allemaal op de counter. Moeskroen morst met kansen en dan is daar hun grote schrik: Nana Ampomah. De Ghanees doet wat hij moet doen en verdubbelt de Waaslandse voorsprong met nog een half uur te spelen.

belga
other

Daar is Moeskroen weer! Mohamed neemt de bal ruim buiten de zestien aan met de borst en neemt de bal heerlijk op de slof. Davy Roef moet plat en houdt de bal nog net uit de hoek van zijn doel.

substitution

Aristote Nkaka vervangen door Mohamed Aidara

Mohamed Aidara komt in de plaats van Aristote Nkaka

other

Bij Moeskroen moeten ze toch ietwat beginnen op te letten in de eigen zestien. Twee keer kort achter elkaar was er ruimte voor discussie of het al dan niet strafschop was. Een derde keer zou misschien wel de fout teveel kunnen zijn.

other

Het heeft vijftig minuten geduurd en dan is het zover: het eerste contact met de videoref. Bij Beveren schreeuwen ze om een strafschop, maar de scheidsrechter krijgt ook in zijn oortje te horen dat er niets aan de hand is. Verderspelen dus.

other

Het eerste doelgevaar van de tweede helft komt echter toch opnieuw van de Waaslanders. Boljevic mikt zijn knal recht op het lichaam van Logan Bailly.

belga
other

Moeskroen moet alles op alles zetten om nog punten uit de brand te slepen. Ze beginnen alvast het scherpst aan de tweede helft.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

substitution

Spelerswissel

Selim Amallah komt in de plaats van Fabrice Olinga

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten

other

Moeskroen stapelt allemaal kleine kansjes op, maar voor echt dreiging kunnen ze echter nog niet zorgen. De knal van Nkaka verdwijnt hoog in de tribune.

other

Na de openingstreffer zakken de Waaslanders een beetje terug. Enkel Ampomah zorgt af en toe nog voor een actie, maar Moeskroen neemt de bovenhand.

yellow_card

Gele kaart voor Nana Opoku Ampomah

Gele kaart Nana Opoku Ampomah wegens spelbederf.

other

Na een dik half uur spelen is Moeskroen eindelijk nog eens gevaarlijk. Godeau trapt jammer genoeg een gat in de lucht op een uitgemeten vrije trap.

other

Ondanks de 1-0 achterstand is Moeskroen zeker nog niet uitgeteld. De ploeg van Rednic voetbalt goed mee en zoekt naar een oplossing.

other

Olinga snijdt naar binnen en haalt flink uit naar doel. Zijn schot mist echter richting en verdwijnt naast het doel van Roef.

photo_news
other

Aan de andere kant van het veld valt meteen bijna de gelijkmaker. Doelman Roef gooit zich in de baan van de bal en voorkomt zo de 1-1.

goal

Doelpunt Ryota Morioka

GOAL! Het is opnieuw de Japanner Moriaka die het doet. De Japanner wordt moederziel alleen gelaten door de Moeskroense verdediging en kopt de bal staalhard binnen.

other

Beveren combineert goed, het probleem zit hem telkens in de slordige laatste passes.

other

Moeskroen houdt de wedstrijd stevig op slot, Beveren kan er tot nu toe nog niet doorbreken. Grote kansen hebben we nog niet gezien.

photo_news
other

Een voorzet van Olinga geraakt tot in de kleine rechthoek, maar Bolingi krijgt net zijn hoofd niet tegen de bal. Hij maakt appel voor strafschop maar krijgt die niet. Moeskroen komt beter in de match.

other

Beide ploegen tasten elkaar nog altijd af. Moeskroen komt wat vaker in de buurt van het doel, maar er staat altijd wel iemand buitenspel.

yellow_card

Gele kaart voor Rudy Camacho

Gele kaart Rudy Camacho

other

De kletsnatte grasmat zal zeker nog een belangrijke rol spelen in deze wedstrijd. Meerdere spelers gleden in de openingsfase al onderuit.

other

Waasland-Beveren is na twee minuten al meteen gevaarlijk. Ampomah glipt door de defensie en knalt op doel, Bailly duwt de bal in hoekschop.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt

other

Lees meer