nabeschouwing

HERBELEEF hoe Spaanse tandem Pozuelo-Naranjo RC Genk belangrijke zege schonk met oog op top-6


  • PO1-kandidaat Genk ontvangt thuis rode lantaarn Moeskroen
  • Speeldag 25 in de Jupiler Pro League
  • Stadion: Luminus Arena
  • Scheidsrechter: Bram Van Driessche

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

Genk pakt belangrijke zege
Het is afgelopen en daar zijn ze bij Genk niet rouwig om want het was nog eventjes stressen in de slotfase. Uiteindelijk volstaat het doelpunt van José Naranjo voor een driepunter tegen een al bij al onmondig Moeskroen. Mathew Ryan keepte vanavond puik en pakte uit met drie knappe reddingen.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Thibaut Peyre

Photo News
other

Vrije trap Hubert levert niks op
Nog eens alle hens aan dek in het strafschopgebied van RC Genk want David Hubert, een kind van het huis, zet zich nog eens achter de bal voor een vrije trap. Hij moet die wel vanop de eigen helft in de zestien droppen en een kans vloeit er niet voort uit deze fase. Net iets te moeilijk.

substitution

Spelerswissel

Bennard Kumordzi komt in de plaats van Alejandro Pozuelo

BELGA
other

2-0 of toch nog 1-1?
Albert Stuivenberg voelt de bui hangen en gaat ingrijpen. Hij gaat ervaren rot Bennard Kumordzi in de strijd gooien om de drie punten over de streep te trekken. Nog een paar minuten te gaan, het vuur lijkt nu toch een beetje gedoofd bij Moeskroen. Ze hebben hun momenten niet gegrepen.

other

Publiek begint te morren, nog niet gedaan!
Alles of niks bij Moeskroen, dat nu toch een paar keer gevaarlijk komt opzetten en zo nog mag hopen op de 1-1. De fans van RC Genk laten hun ongenoegen blijken en schudden hun team wakker. Die 1-0 blijft een bijzonder linke tussenstand...

BELGA
other

Ryan redt de meubelen voor Genk!
Daar was bijna het deksel op de neus voor de thuisploeg! De amper 19-jarige huurling Farouk Miya heeft een mooie actie in petto en levert ook een gevaarlijk schot af. Mathew Ryan pakt uit met een frivole duik en is voor de derde keer vanavond belangrijk voor Genk.

other

Kan Moeskroen nog een vuist maken?
Op iets meer dan tien minuten van het einde is het wat voorbarig om nu al uit te gaan van een Genkse zege, maar 'Les Hurlus' geven nu toch al ruim een kwartier niet meer thuis. Dit mag eigenlijk niet meer mislopen. De fans blijven wel zenuwachtig over hun stoeltje schuiven. Je weet maar nooit...

BELGA
substitution

José Naranjo vervangen door Tino-Sven Sušic

Tino-Sven Susic komt in de plaats van José Naranjo

other

Pozuelo met een prachtige krul!!!
Bijna was het toch beslist in de Luminus Arena, maar Alejandro Pozuelo ziet een prachtige trek van het Spaanse penseel naast de verste paal waaien. Hij kan het zelf amper geloven, dit zou een schitterende goal geweest zijn. Zoals we het ook zijn landgenoot Víctor Vázquez weleens zagen doen.

other

Geluk voor doelman Delac!
Het zit Moeskroen wel wat mee vanavond want ook dit keer geen 2-0. De Kroatische doelman Matej Delac schat een hoge bal verkeerd in en ziet de bal via de paal toch nog in zijn grijpgrage armen belanden. RC Genk blijft zoeken naar de geruststellende tweede goal.

Photo News
other

Twee verse krachten in de strijd
Rednic en Stuivenberg hebben nog eens in de zak gegrabbeld en toveren twee nieuwkomers tevoorschijn. Bij Genk krijgen we het debuut van ex-Feyenoordman Jean-Paul Boëtius en bij Moeskroen mag de Oegandees Farouk Miya van Standard zijn kunstjes tonen.

substitution

Spelerswissel

Farouk Miya komt in de plaats van Filip Markovic

other

Knotsgek standje voor doel!
Ruslan Malinovskyi slingert de bal voor doel en ziet tot zijn eigen verbazing hoe een gekke curve bijna voor een vreemde goal zorgt. Delac weert de onorthodoxe voorzet af en heeft dan geluk dat Dewaest in de rebound de lat treft! Het wil maar niet lukken voor de ijverige verdediger van Genk.

substitution

Spelerswissel

Jean-Paul Boëtius komt in de plaats van Leandro Trossard

other

Pozuelo en Naranjo zoeken elkaar
Als er al eens een leuke en vlotte combinatie te bespeuren valt dan zijn de hoofdrolspelers niet geheel verrassend de Spaanse vrienden Alejandro Pozuelo en José Naranjo. De aangever en de afwerker bij de 1-0. Op een kans wachten we intussen evenwel al een tijdje...

Photo News
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Mërgim Vojvoda

other

Moeskroen vat beetje moed
Het spektakelarme vertoon is misschien in het voordeel van de bezoekers van Le Canonnier want aan één doelpuntje hebben ze genoeg om de wedstrijd nieuw leven in te blazen. Af en toe een prikje, dat wel. Maar Mathew Ryan moet geen wonderlijke dingen meer etaleren.

BELGA
other

Povere bedoening deze tweede helft
Na een kwartier kunnen we u vertellen dat het niet veel soeps is hier in de Luminus Arena. Krijgen we beterschap in het laatste halfuur? Beide teams lijken wat last te hebben met het veld. RC Genk blijft wel de meest aanvallend ingestelde ploeg en gaat, zij het dan voorzichtig op zoek naar de 2-0.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Aristote Nkaka

substitution

Spelerswissel

Mërgim Vojvoda komt in de plaats van Dimitri Mohamed

Photo News
other

En ineens staat het bijna 1-1!
Alarmfase rood bij Genk nu toch eventjes want het Litouwse woelwater Matulevicius zet zich in buitenspelpositie door en schuift laag voor doel. Daar staat huurling van AA Gent Simon Diedhiou, alleen raakt de Senegalees de bal niet vol. Ryan komt met de schrik vrij.

other

Dewaest weer aan het kanon!
Handjes in de lucht voor een vrije trap vanop links met vaste pion Pozuelo en hij levert het leer perfect af in de vijandelijke zestien. Daar staat brok graniet Dewaest weer te wachten met de sloophamer. Ook dit keer wordt zijn kogel afgeblokt, het wil maar niet lukken voor de ex-speler van Charleroi.

other

Trossard en Naranjo gevaarlijk!
Delac moet een eerste keer aan de bak na rust na alweer een vinnige actie van de bijzonder bedrijvige Trossard. Na het betere draai- en keerwerk steekt hij de bal in de loop van Naranjo, maar die stuit op Delac. Er lijkt nog een nabeurt te komen, maar de doelman van Moeskroen is andermaal bij de les.

BELGA
other

Weinig animo vlak na de koffie
Als de eerste drie minuten van het tweede bedrijf een voorbode zijn op wat nog volgt dan moeten we niet bepaald rekenen op een geweldige tweede helft. Mircea Rednic kijkt bedenkelijk, dit is toch niet het Moeskroen dat vorige week brandhout maakte van KAS Eupen.

start

2e helft op gang gefloten

2de helft op gang gefloten

stop

1e helft afgefloten

1ste helft afgefloten

other

Dubbele kans voor Genk!
Een corner levert alweer groot (doel)gevaar op in de zestien van Moeskroen. José Naranjo pakt uit met een technisch hoogstandje en kan zelfs nog knallen. Zijn schot wordt afgeblokt, maar valt in de rebound in de voeten van Dewaest. De centrale verdediger knalt snoeihard op Delac. Prima save van de bezoekende goalie!

BELGA
other

Alles verloopt via Pozuelo
Yannick Ferrera noemde hem vorige week de beste voetballer in onze competitie en ook vanvond draait alles bij Genk weer rond draaischijf Alejandro Pozuelo. De ex-middenvelder van Swansea is een sierlijke voetballer, bij momenten een echte streling voor het oog.

other

Virtueel op een puntje van Mechelen
Als dit resultaat ook na 90 minuten nog op het bord zou staan dan doet RC Genk een prima zaak in de strijd om play-off 1. Het komt met 37 punten dan tot op een puntje van KV Mechelen en niet vergeten dat er ook nog een inhaalmatch volgt tegen Waasland-Beveen. Alles kan nog...

Photo News
other

Genk heeft het stevig in handen
Er was even sprake van verslapping na die 1-0 van José Naranjo, maar onderhand heeft het blauw-witte legioen alles onder controle. Moeskroen komt nog amper in de buurt van Mathew Ryan. Nog een kleine tien minuten tot de rust.

other

Trossard trapt nét naast!
Dikke mogelijkheid voor Genk om de score te verdubbelen en de match op slot te gooien. Het begint alweer bij strateeg Pozuelo, die de kwikzilveren Leandro Trossard vindt. De youngsterdie vorig jaar furore maakte bij OH Leuven heeft een mooie beweging en dito schot in huis, maar mikt naast.

BELGA
other

Schrijvers nog net afgeblokt
Het tempo gaat met een ruk omlaag en het is wachten op een volgende in elkaar geknutselde aanval van de mannen van Stuivenberg. Siebe Schrijvers heeft een leuke knal in gedachten, maar stuit op een bos van benen. Het staat stevig bij Moeskroen.

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart David Hubert

other

Genk moet toch uit doppen kijken
Die 1-0 via de Spaanse tandem Pozuelo-Naranjo doet de thuisploeg wat indommelen en zo steekt Moeskroen toch de neus aan het venster. Mathew Ryan is echter ook op hoge ballen autoritair, het publiek trakteert de Australische huurling van Valencia op een open doekje.

Photo News
other

RyanAir weer met een handje!
Moeskroen is niet onder de indruk en prikt snel terug, maar het schot van Dimitri Mohamed wordt opnieuw knap gepareerd door Mathew Ryan! Die speelt voorlopig een onberispelijke partij en hield Genk nu al twee keer stevig overeind.

BELGA
goal

Doelpunt voor KRC Genk

NARANJO MET DE 1-0!
Eén geniale ingeving van Alejandro 'Pozo' Pozuelo later en het staat 1-0 voor Genk. Schitterende pass op zijn landgenoot en maatje José Naranjo en die maakt het ondanks een ietwat moeizame controle in stijl af. Bij dezen is diens gemiste penalty van tegen Oostende ook vergeven.

other

Speuren naar een gaatje
Het initiatief ligt volledig in het Genkse kamp, maar het is moeilijk om de Henegouwse muur te slopen. Mircea Rednic heeft een bouwwerk gemetseld waar zelfs Donald Trump jaloers op zou zijn. Het moet wel gezegd dat de beste kans tot nu toe voor Moeskroen was via Matulevicius.

Photo News
other

David Hubert moet al invallen
Nikola Gulan leek na dat pijnlijke contact met zijn doelman Delac een vervolg te kunnen breien aan zijn match, maar moet nu toch de strijd staken. De Serviër ruimt plaats voor David Hubert, ex-kapitein van RC Genk en die zien ze hier graag terugkeren.

substitution

Spelerswissel

David Hubert komt in de plaats van Nikola Gulan

other

Bal caprioleert tegen de lat!
Dan toch een kans voor RC Genk, daar hebben we toch bijna een vol kwartier op moeten wachten. Sander Berge, de Noorse middenvelder die voor het eerst in de basis staat, tikt de bal subtiel via Gulan tegen de lat. Bijna de openingstreffer. Intussen zorgt het publiek voor een warm applaus als eerbetoon aan een overleden fan.

BELGA
other

Zo was het vorig jaar: 0-4
Dat Moeskroen in staat is om te stunten, bewees het vorig jaar al. 0-4 werd het in oktober 2015, een fikse blamage voor RC Genk. Voorlopig wijst niks erop dat het opnieuw zo'n rotavond kan worden, maar een kans mag nu wel stilaan gaan komen voor de Limburgers.

other

Veel slordigheden
Met Colley en Dewaest is de opbouw vanuit de achterhoede zeker geen sterke punt van Genk en ook op het middenveld verloopt het combinerend stroef. Het lijkt wachten op een ingeving van Alejandro Pozuelo. De Spaanse strateeg is woensdag een van de outsiders voor de Gouden Schoen.

Photo News
other

Niet meteen stormloop
De blauwbloezen van de Nederlander Albert Stuivenberg zijn gezapig aan hun partij begonnen en dat is toch opvallend want een driepunter is een 'must' voor dit Genk. Zeker als het nog aanspraak wil maken op play-off 1. De tickts zijn duur, dat weet u intussen al een tijdje.

other

Delac kegelt ploegmaat omver
Een hoekschop voor de thuisploeg zorgt voor averij bij 'Les Hurlus' want de plukkende doelman Delac werkt in al zijn enthousiasme Nikola Gulan tegen de grond. Het spel ligt even stil, maar het slachtoffer kan gewoon verder.

Photo News
other

Ryan toont meteen zijn klasse!
De fans van RC Genk halen een eerste keer opgelucht adem want bijna staat het hier 0-1! De Litouwse targetspits Matulevicius houdt wat Genks volk aan de praat en haalt dan schitterend uit. Mathew Ryan zweeft de bal met de vingertoppen uit de bovenhoek.

start

1e helft op gang gefloten

1ste helft afgetrapt

other

Opgepast voor herboren Moeskroen
Dat ze bij Genk toch maar opletten vanavond. Excel Moeskroen staat dan wel allerlaatste, het heeft tegen Lokeren, Zulte Waregem en Eupen getoond dat het nog niet dood en begraven is. 'Les Hurlus' pakten een knappe 6 op 9 en gingen aan de Gaverbeek zelfs een beetje onverdiend onderuit. Leye scoorde uit buitenspel en Moeskroen kreeg in het slot geen penalty. Voorin is het uitkijken naar het geweld van Markovic, Diedhiou en Matulevicius.

BELGA
other

Geen Heynen en Samatta bij Genk
Het fel geplaagde RC Genk staat alweer voor een belangrijke avond want na de bekeruitschakeling tegen KV Oostende en de nederlaag tegen concurrent voor play-off 1 KV Mechelen is het van moeten voor de Limburgers. Coach Albert Stuivenberg kan geen beroep doen op Aly Samatta (rugblessure) en Bryan Heynen (rust). Sander Berge en José Naranjo zijn de vervangers. Mathew Ryan viert zijn competitiedebuut voor de Genkies.

Sander Berge
Photo News Sander Berge
other

Opstelling Excel Moeskroen: Delac, Tirpan, Peyre, Arslanagic, Huyghebaert, Nkaka, Gulan, Mohamed, Markovic, Diedhiou en Matulevicius

other

Opstelling RC Genk: Ryan, Castagne, Dewaest, Colley, Uronen, Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Schrijvers, Trossard en Naranjo

voorbeschouwing

Wat hebben ze in Genk een bewogen week achter de rug: er was de diepe rouw na het overlijden van de echtgenote van Thomas Buffel, de begrafenis van de vrouw van de 35-jarige kapitein en op sportief vlak ook nog eens een dubbele nederlaag. Op KV Mechelen 1-0 de boot in en zo een serieuze tik met het oog op play-off 1 en in de halve finale van de beker uitgeschakeld door KV Oostende. Mokerslagen waren het.

Een thuismatch tegen Moeskroen lijkt voor de Limburgse club van de Nederlandse coach Albert Stuivenberg evenwel de ideale aangelegenheid om uit het dal te kruipen. Mits een driepunter en met ook nog de inhaalmatch tegen Waasland-Beveren in het vooruitzicht kan Genk zich weer volop mengen in het hevige en spannende play-off 1-debat. Puntenverlies tegen 'Les Hurlus', die onder Mircea Rednic een nieuw elan hebben gevonden met 6 op 9, is dan ook uit den boze. Slecht nieuws voor Genk is wel dat de Tanzaniaanse spits Aly Samatta twijfelachtig is door een rugblessure, erg vervelend gezien ook al de langdurige onbeschikbaarheid van de Griekse prijsschutter Nikolaos Karelis.

Boekt Genk een belangrijke driepunter met het oog op een ticket voor play-off 1 of zorgt de nog niet afgeschreven rode lantaarn Moeskroen voor een stunt in de Luminus Arena? Volgt het vanaf 20 uur LIVE bij HLN.be!

BELGA

Lees meer