nabeschouwing

Herbeleef hoe Standard kopje onder ging tegen tien Kustjongens

  • Albertpark (14u30)
  • Scheids: Christof Dierick
  • Standard wil revanche voor heenwedstrijd (3-5)
  • Lukaku en Wilmet out bij Kustjongens

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop! Oostende wint van Standard met 3-2!

substitution

Spelerswissel

Jonathan Wilmet komt in de plaats van John Jairo Ruiz

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Dino Arslanagic
Het licht bij Arslanagic gaat nog maar een keertje uit. Hij stopt Canesin onder de zoden, en komt er als bij wonder vanaf met geel. Begrijpe wie begrijpe kan...

substitution

Spelerswissel

Baptiste Schmisser komt in de plaats van Franck Berrier

penalty_scored

Strafschop gescoord

Sébastien Siani zet strafschop om: 3-2!
Ai ai Standard! Ruiz dribbelt de hele linkerkant aan flarden, waarna Arslanagic de Zuid-Afrikaan domweg tegen het gras legt. Strafschop, en Siani lijkt zijn team de volle buit te gaan bezorgen: 3-2!

substitution

Spelerswissel

Tony Watt komt in de plaats van Jeff Louis

substitution

Spelerswissel

Bjorn Ruytinx komt in de plaats van Elimane Coulibaly

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Julien De Sart

substitution

Spelerswissel

Tortol Lumanza komt in de plaats van Adrien Trebel

other

Ruimte voor Oostende
Er komt ruimte voor Oostende, maar profiteren kunnen de Kustjongens voorlopig niet. Coulibaly speelt het tweemaal erg slecht uit.

photo_news
belga
belga
Photo News
other

Louis mist dot van een kans!
Na prima werk van De Camargo en Mujangi Bia komt Louis moederziel alleen voor Ovono. Hij lijkt echter verrast, en schiet het leer hoog over. Hier zat meer in!

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Adrien Trebel

substitution

Spelerswissel

Julien De Sart komt in de plaats van Ricardo Faty

photo_news
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Carl Hoefkens

photo_news
goal

Doelpunt voor Standard

GOAL!! 2-2 Geoffrey Mujangi Bia!!
Dit begint te neigen naar een knotsgekke wedstrijd! Na een lange bal neemt Mujangi Bia knap aan met de borst, hij versnelt en geeft Ovono het nakijken in de korte hoek. Alweer geen onhoudbare bal zo leek ons, maar de 2-2 is een feit!

goal

Doelpunt voor KV Oostende

GOAL!! 2-1 Elimane Coulibaly!!
Waar het een uitgemaakte zaak leek dat Standard als volgende zou scoren, gebeurt het nu toch aan de overkant! Na een prima bal komt Coulibaly alleen voor Thuram, die om onbekende redenen gewoon neergaat. Coulibaly neemt het geschenk in dank aan en legt de bal in het lege doel: 2-1 zowaar!

photo_news
other

Druk Standard
Louis legt na een knappe aanval knap klaar voor Mujangi Bia, maar die ziet zijn schot gepareerd worden door Ovono. Wat later kan Mpoku aanleggen met een volley, maar zijn poging lijkt nergens naar.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We zijn er opnieuw aan begonne! De Camargo probeert het meteen, zijn schuiver gaat niet zover naast.

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
De eerste helft behoort tot verleden! Het staat 1-1 na goals van Siani en De Camargo.

other

Coulibaly mist!
Coulibaly komt na een prima pass van Berrier oog in oog met Thuram te staan, maar de bonkige spits besluit op de doelman. Dit was een uitstekende kans op 2-1!

red_card

Rode kaart

Rode kaart Andile Jali
Ai ai Oostende! De gelijkmaker is nog niet goed verteerd, of er volgt al een nieuwe uppercut: Jali gaat driest tackelen bij Mpoku, en ref Dierick stuurt de Zuid-Afrikaan dan ook meteen naar de douches. Oostende met z'n tienen!

belga
goal

Doelpunt voor Standard

GOAL!! 1-1 Igor De Camargo!!
De verdiende gelijkmaker is nu toch een feit! Na een hoekschop lijdt Berrier dom balverlies, waarna Mpoku bedient wordt op de flank. De Camargo loopt in aan de eerste paal en verlengt de prima voorzet van zijn ploegmakker in doel: 1-1! Het moet gezegd, ook Ovono zag er hier niet zo best uit...

other

Ciman op de lat!
Oostende slikt veel goals op stilstaande fases, en bijna was het opnieuw prijs! Een hoekschop wordt aan de eerste paal verlengd tot bij Ciman, en de kale verdediger komt het leer tegen de deklat. Hier komt Oostende (alweer) goed weg!

other

Bia trapt naast
Mujangi Bia krijgt wat ruimte centraal voor doel, en de middenvelder gaat meteen zijn kans. Zijn plaatsbal lijkt gevaarlijk, maar gaat toch dik een meter naast de kooi van Ovono.

belga
photo_news
other

Na een razendsnel begin lijkt de storm wat te gaan liggen zijn. Oostende zit natuurlijk in een zetel na die vroege voorsprong.

other

Na een prima aanval legt De Camargo klaar met de hak, maar het schot van zijn ploegmakker wordt afgeblokt. Ovono wil de bal komen plukken, maar komt daarbij onzacht in aanraking met Jelle Van Damme. Dierick houdt de kaarten op zak.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Yohann Thuram-Ulien

penalty_scored

Strafschop gescoord

Sébastien Siani zet strafschop om: 1-0!
Oostende klimt op voorsprong! Ruiz knijpt naar binnen en trapt op doel, waar Thuram het leer niet onder controle krijgt. De Franse doelman gaat nadien dom in de tackle bij Coulibaly, en die gaat natuurlijk slim neer. Strafschop, en Siani schiet die via de hand van Thuram in doel: 1-0!

belga
photo_news
other

Flitsend begin!
Bij de eerste hoekschop van Standard is het ei zo na al raak, maar Jeff Louis knalt de bal tegen de dwarsligger. Daarna gaat het razendsnel naar de overkant, waar Thuram een schot van Ruiz uit zijn doelvlak moet ranselen. De rebound van Canesin gaat naast, terwijl Coulibaly luttele tellen nadien over besloot.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal rolt in het Albertpark!

other

Opstelling Standard:
Thuram-Ulien, Ciman, Van Damme, Arslanagic, Milec, Trebel, Faty, Mujangi Bia, Mpoku, Louis, De Camargo

BELGA
other

Opstelling Oostende:
Ovono, Luissint, Hoefkens, Brillant, de Schutter, Canesin, Jali, Berrier, Jairo Ruiz, Coulibaly, Siani

Twee nieuwkomers in vergelijking met de vorige wedstrijd: Niels de Schutter depaneert op linksachter, terwijl ook Canesin terug is na een weekje bankzitten.

BELGA

voorbeschouwing

KVO triomfeerde negen weken na een 3-5-zege op Sclessin tegen Standard. Er is sindsdien aan de boorden van de Maas veel ten goede veranderd. De omgekeerde wereld als je de dip van de kustploeg onder ogen neemt. "Er kan tegen de Rouches nog bezwaarlijk van een galamatch gesproken worden", blikt Xavier Luissint nuchter vooruit. "Onze voorbije thuiswedstrijden tegen Anderlecht en Club Brugge waren galamatchen. Niets moest toen, alles kon. Die verhaallijn telt dit keer niet. Er zal hard moeten worden geknokt en iedereen dient op de toppen van zijn tenen te lopen. Al de rest is praat voor de vaak."

Dit Standard is dus het Standard niet meer van negen weken geleden (toen de confrontatie op Sclessin werd afgehaspeld). Onder Ivan Vukomanovic zijn de Rouches namelijk helemaal opengebloeid, met een knappe 12 op 12 tot gevolg. Vandaag moet 'Vuko' het wel zien te stellen zonder Carcela, Teixeira en Enoh. Zij kampen nog steeds met blessures.

Zetten de Rouches hun prima reeks verder, of kruipt Oostende uit het dal? Volg het hier LIVE vanaf 14u30!

Lees meer