6

Het gemis was té groot en dus krijgt Hein zijn geliefde assistent terug

Na amper één seizoen in Genk keert Peter Balette al terug naar AA Gent. De 55-jarige T2 zal er opnieuw een tandem vormen met Hein Vanhaezebrouck, een hereniging van het kampioenenduo dus. Het gemis was té groot, zeker bij de Buffalo's. Verwacht wordt dat de deal eerstdaags wordt afgerond.

Balette moet bij de Buffalo's opnieuw voor evenwicht zorgen binnen de technische staf. Die was sinds de komst van Rudi Cossey zoek - hij vulde Hein Vanhaezebrouck minder aan dan gedacht. Balette doet dat wél, op allerhande manieren. De Limburger is een geboren peoplemanager en eeuwige optimist. Nadat hij exact een jaar geleden omwille van familiale redenen AA Gent met pijn in het hart verliet voor Genk, jammerde een sleutelfiguur uit de kampioenploeg. "Het grootste verlies van AA Gent is het vertrek van Balette. Een vaderfiguur die zich ook bezighield met de jongens die niet veel speelden en op die manier de groep samenhield." Dat ontbrak het afgelopen seizoen bij AA Gent. Niemand die zich bekommerde om jongens als Wikheim, Schoofs en Poletanovic.

Het grootste verlies van AA Gent is het vertrek van Balette. Een vaderfiguur die zich ook bezighield met de jongens die niet veel speelden en op die manier de groep samenhield

6
BELGA
6
Photo News

Wat met Rudi Cossey?
AA Gent én Vanhaezebrouck deden er de voorbije weken alles aan om Balette terug te halen. Met succes. Balette nam na de match tegen Charleroi al afscheid van een aantal mensen van Genk, waaronder de spelersgroep. Naar verluidt reageerde Thomas Buffel ontstemd op het nieuws. Het bewijs dat Balette ook in Genk indruk heeft gemaakt. Door zijn terugkeer moet Gent moet wel een oplossing vinden voor Cossey, die vorig jaar een contract voor onbepaalde duur tekende. Tenzij Peter Maes zijn gewezen assistent van bij Lokeren nu kan overhalen om naar Genk te komen - een jaar terug waren er al contacten.

Nog dit: de onderhandelingen tussen AA Gent en Bernd Thijs, de T3 die straks einde contract is, gaan de goede kant op.

6
Photo News
6
BELGA
6
BELGA

Lees meer