Invaller Buyl schenkt Cercle Brugge langverwachte thuiszege

Eindelijk weet Cercle Brugge weer wat winnen is. Voor de laatste thuiszege van de 'Vereniging' moesten we al teruggaan naar 13 september tegen Charleroi, maar vanavond hielden de troepen van Arnar Vidarsson het met 2-1 van Moeskroen-Péruwelz. De knappe 1-0 van Kabananga effende het pad en de jonge Stephen Buyl hield na de gelijkmaker van Diaby, al zijn twaalfde roos dit seizoen, de drie punten in het Jan Breydelstadion.

Een één-twee van Sukuta-Pasu leek de eerste thuiszege voor Cercle Brugge sinds 13 september in te luiden. Want fraai was dat doelpunt van Kabananga wel. Via enkele stationnetjes kon de spits van de 'Vereniging' al zijn zevende van het seizoen binnen te prikken. Hij lijkt zowat de enige die bij groen-zwart de netten kan laten trillen. Onder impuls van Faris Haroun ging Cercle Brugge verder op zijn elan, maar lang kon het dat tempo niet aanhouden.

Sneltrein Diaby
De thuisploeg leek zelf wat van slag wanneer Delacourt met een bebloed hoofd aan de zijlijn genaaid moest worden. Plots kwamen weer enkele oude zeren bovendrijven. Het stimuleerde Vandendriessche om een gemillimitreerde assist af te leveren voor Diaby. En een topschutter laat zoiets uiteraard niet onbenut. Nummer twaalf al voor de 'Gouden Stier'.

Later meer!

7
BELGA
7
BELGA

De 'Vereniging' was echter niet uit het lood te slagen met een uitstekende Kabananga op kop. De maker van de 1-0 rolde de rechterflank op om de 2-1 op een dienblaadje aan te bieden voor Bacelic-Grgic, maar de Kroaat besloot onbegrijpelijk naast. Het leek weer een avond van net niet te gaan worden voor groen-zwart. Arnar Vidarsson schudde echter een gouden wissel uit zijn trainersmouw en bracht Stephen Buyl in. NEgen minuten later stond er dan toch 2-1 op het scorebord.

Haroun houdt boeken open
Dat Cercle Brugge toch nog wat last heeft met de afwerking liet Faris Haroun nog een keertje zien. De nieuwe draaischijf mocht helemaal alleen op Cros afstormen, maar de doelman laatste trok aan het langste eind. Moeskroen-Péruwelz leefde nog en Biger Verstraete zorgde bijna voor consternatie. Zijn poging gin echter naast zodat Cercle Brugge met de zege twee punten uitloopt op Lierse dat gelijk speelde tegen Westerlo.

7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA

Lees meer