10
BELGA
CLU
CLU
2
1
AND
AND

Kansenfestival mondt uit in verdiende zege Club, slap Anderlecht blijft achter met 5 op 24

Het had 8-1 kunnen zijn. Anderlecht speelde op Club als een degradatiekandidaat - dat is het volgens de stand ook - en mocht blij zijn dat de uitslag beperkt bleef. Máár 2-1. RSCA heeft nu 5 op 24. Triestig...

Vincent Kompany had zichzelf finaal fit genoeg bevonden om in de selectie te zitten. Een basisplaats gaf de speler-manager zichzelf niet op Jan Bryedel. Trebel kreeg die wel, net als Luckassen.

Club begon scherp, met voorin het trio Dennis-Tau-Diatta. De Zuid-Afrikaan had na nauwelijks twee minuten kunnen scoren - hij besloot naast. Anderlecht kreunde, maar toonde nu zowaar efficiëntie: Amuzu zette druk op de uitgekomen Mignolet, waarna die pardoes devieerde in de voeten van Chadli. De Rode Duivel had maar binnen te duwen: 0-1 - wie had dat gedacht?

10
Photo News

Niet dat Anderlecht lang van die voorsprong kon genieten. Nog geen minuut zelfs. Eerst kopte Dennis op Van Crombrugge, Diatta benutte de rebound: 1-1. Zes minuten voetbal, twee goals: fijne start.

Wat vervolgens kwam, was een waslijst aan kansen van Club Brugge. We proberen op te sommen - vergeef het ons als er ééntje ontbreekt, ’t waren er nogal veel. Tau kwam alleen voor Van Crombrugge. Er was een pegel van Mitrovic - knappe parade van de RSCA-keeper. Dennis besloot eens naast en eens in het zijnet, Deli kopte dan weer naast. En dan vermelden we de hete standjes nog niet.

10
BELGA

Paars-wit had het moeilijk, ook al omdat Verschaeren geen goed niveau haalde. Ook Sardella, Cobbaut en Saelemaekers zagen af. Desondanks: 1-1 aan de pauze.

In de tweede helft hetzelfde verhaal. Club zette zowat permanent druk, Anderlecht (dat met zijn middelen toch veel te weinig bracht) gaf héél af en toe de indruk een kans te gaan creëren, maar deed dat als het puntje bij paaltje kwam te zelden. Er was wel een geweldige reflex van Mignolet nodig bij een schuiver van Luckassen. Aan de overzijde had Van Crombrugge dan al Dennis afgestopt met een goeie… tackle.

10
Photo News

Voor Anderlecht was het pompen of verzuipen. Er gingen geen vijf minuten voorbij of er was een honderd procent mogelijkheid voor Club. Tau poeierde over, Vanaken miste het onmisbare.

Het kon natuurlijk niet blijven duren. Aan de tweede paal dook Diatta op, die met een overhoekse stuitende bal dan toch Van Crombrugge wist te kloppen (2-1).

Het hoeft niet te verbazen dat Anderlecht (in uw krant krijgt het collectief een 4/10) nadien nooit meer aanspraak kon maken op een punt. 5 op 24 heeft het nu. En zeggen dat Chadli de titel niet uitsluit… Goeie mop.

Dit was een vernedering.

10
BELGA
10
BELGA
10
BELG
10
BELGA
10
BELGA
10
BELGA

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Van den Bruel

    Herwig, De statistieken spreken boekdelen : 17 doelpogingen voor Club, 5 voor Anderlecht. Gevaarlijk aanvallen 87/29. Beste man bij Anderlecht was de doelman, die bijna alles pakte. Begin dan maar!!! En of Schrijvers en Vossen de beste spitsen zijn betwijfel ik. Go Bruges.

  • Herwig Depoorter

    Fantastische wedstrijd van FCB tegen weliswaar de slechtste ploeg uit onze competitie. Jammer dat de spitsen sedert enkele weken niet scoren en de beste spitsen in de tribune zitten (Vossen en Schrijvers) en om de eén of andere reden niet meer opgesteld worden. Motivatie zegt Clement, maar een goede trainer motiveert zijn spelers niet door ze in de tribune te zetten. Als jarenlange supporter hoop ik dat de volgende wedstrijden, zeker tot 10 november de suprematie van Brugge zullen bevestigen.

Lees meer