5
Photo News

Kubo dribbelde zich naar de Gouden Goal van speeldag 30

In samenwerking met VTM Stadion zijn we ook op de 30ste en laatste speeldag van de reguliere competitie op zoek gegaan naar de Gouden Goal van de week en het hoeft niet te verbazen dat de knappe dribbel van Kubo (AA Gent) tegen Mechelen als winnaar uit de bus kwam. Herbekijk de vijf knapste goals van de voorbije speeldag in onderstaande video.

De weergaloze solo van Kubo in de belangrijke wedstrijd tegen KV Mechelen werd liefst 4.292 uitgekozen, meteen goed voor 50% van de stemmen. De vrije trap van Malinovsky (Genk) tegen Westerlo kaapte het zilver weg (1.907 stemmen, 23%) en Leye (Zulte Waregem) sloot met zijn goal tegen Eupen (856 stemmen, 10%) de top drie af.

De Gouden Goal van de week dingt telkens mee naar de titel van Gouden Goal van de Maand. Op het Gala van de Gouden Schoen wordt dan de ultieme Gouden Goal van het Jaar bekendgemaakt. Voortaan verkiezen we de Gouden Goal met een 'open' poll: iedereen kan stemmen, registratie is niet meer nodig.

5
BELGA
5
HLN

1. Jeremy Perbet, de 1-0 in AA Gent - KV Mechelen
Na knap voorbereidend werk van Dejaegere en Simon, die met een opwippertje over Cooseman uitpakt, is Perbet goed gelopen (net geen buitenspel) om met een makkelijke kopbal zijn bijnaam van 'Perbut' alle eer aan te doen.

2. Yuya Kubo, de 2-0 in AA Gent - KV Mechelen
Maar liefst vier verdedigers schudde de Japanse spits van zich af om Gent nog voor de pauze zegezeker te trappen. Mooie dribbel en met wat geluk dankzij een sliding van Cocalic prima in de loop om Coosemans een tweede keer te kloppen.

3. Mbaye Leye, de 1-1 in Eupen - Zulte Waregem
Listige steekpass van Coopman aan de Kehrweg, waarna Leye Van Crombrugghe verschalkt met een overhoekse plaatsbal.

4. Ruslan Malinovskyi, de 0-4 in Westerlo - RC Genk
Moet het nog gezegd worden dat de Oekraïner over een fantastische traptechniek beschikt. Na zijn Europese pareltje in de Ghelamco Arena deed hij er daar in het Kuipje nog een bovenop. Van Langendonck een vierde keer het nakijken gegeven.

5. Ishak Belfodil, de 1-2 in Standard - KV Oostende
Met een meer dan knap doelpunt luidde de Algerijnse spits de Luikse (mini)revival in. Erg mooie dribbel en dan zwaar met links de winkelhaak in. Schaars lichtpunt in de miserie van de Rouches.

5
belga/photonews
5
Photo News

Lees meer