Voor deze tackle op Djuricic wordt Ovono nu geschorst
BELGA Voor deze tackle op Djuricic wordt Ovono nu geschorst

KV Oostende aanvaardt schorsing Ovono, doelman mist duel tegen Gent

KV Oostende gaat niet in beroep tegen de schorsing voor Didier Ovono. De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) had de Gabonese doelman gisteren twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 800 euro boete opgelegd. De kustploeg ontvangt morgen op de negende speeldag in play-off 1 AA Gent, maar Ovono is niet opgenomen in de vandaag bekendgemaakte selectie.

Op de zevende speeldag in PO 1 tackelde Ovono met beide voeten vooruit op Filip Djuricic in de 58e minuut van de met 2-1 verloren wedstrijd bij RSC Anderlecht. De 33-jarige Gabonees van KVO kwam er zonder kaart vanaf, maar de Reviewcommissie riep hem wel nog op het matje. De Bondsprocureur vond de manier waarop Ovono zijn tackle uitvoerde "niet thuishoren op een voetbalveld" en vroeg twee speeldagen schorsing. De Geschillencommissie was milder en hield rekening met "het gunstige disciplinaire verleden en het schuldbesef" van Ovono om één speeldag voorwaardelijk te maken.

KV Oostende aanvaardt de schorsing en kan morgen op Schiervelde tegen AA Gent niet rekenen op zijn eerste doelman. Ook Sébastien Siani is geschorst, de centrale middenvelder pakte afgelopen weekend zijn derde gele kaart in de play-offs. Bij de Buffalo's zal Kalifa Coulibaly wel spelen. De Malinese spits kreeg twee speeldagen schorsing, maar AA Gent ging in beroep. Die procedure werkt opschortend, waardoor Coulibaly morgen wel in actie kan komen.

Lees meer