Langil sleept voor 10 Waaslanders punt uit de brand tegen ex-ploeg (3-3!)

Waasland-Beveren is het maximum van de punten in eigen huis kwijt. Na een absoluut spektakelstuk op de Freethiel eindigde de match tegen Moeskroen-Péruwelz op 3-3. De Waaslanders speelden meer dan een uur met zijn tienen na een strenge uitsluitng van Buatu, maar toonden heel veel karakter en bogen tot twee keer toe een achterstand om. Steeven Langil was de uitblinker tegen zijn ex-ploeg met twee goals en een assist.

Waasland-Beverencoach Stijn Vreven koos voor de vijfde keer op rij voor dezelfde elf namen op het wedstijdblad. Een aanpak, gericht op automatismen, die aanvankelijk leek te werken. Na zes minuten kwam Langil naar binnen en trapte aan de korte hoek binnen. De Beverse voorsprong was echter geen lang beschoren. Na 10 minuten krulde Michel een vrije trap voorbij doelman Henkinet, die niet helemaal vrijuit ging.

Ondanks de twee vroege goals bleven de kansen komen langs beide kanten. Het waren de bezoekers die opnieuw de weg naar de goal vonden. Mezague kopte even voor het half uur een vrije trap tegen de touwen. Even daarvoor was de 1-2 van Dingome al eens onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Strenge rode kaart
Alsof de achterstand nog niet erg genoeg was, moesten de Wasalanders ook nog eens verder met zijn tienen na een wel zeer strenge uitsluiting van centrale verdediger Buatu. Vreven vloekte met recht en rede, maar zijn ploeg weigerde zich in te graven. Het bleef 1-2 na een zeer spektakelrijke eerste helft.

Dat spektakel bleef gewoon voort duren na de koffie. Dussenne kopte op Henkinet, Dingome trof de lat. Ook aan de overkant werd het doelhout geraakt toen Mezague de bal bijna in eigen doel gleed, gelukkig voor hem bracht de paal redding.

Gano brengt Leeuwen langszij
W-Beveren weigerde te plooien en zag die inzet beloond. Gano kopte even na het uur de 2-2 binnen, al kon zeker geopperd worden voor een overtreding van de ex-Moekroenspeler bij deze actie.

Dure blunder
Na de gelijkmaker kwamen bezoekers - ondanks een man-meer-situatie - er even niet meer aan te pas. Toch waren het nog de Henegouwers die aan het langste eind leken te gaan trekken. Moulin verspeelde vijf minuten voor tijd op knullige wijze de bal aan de eigen zestien, Scepovic strafte de blunder genadeloos af. 

Langil in extremis
Toch was het niet gedaan. In blessuretijd ging loopwonder Steeven Langil tegen zijn ex-ploeg nog eens op wandel op de linkerflank, zijn voorzet viel prompt achter doelman Marciano in doel. Zo werd het nog 3-3 na een wedstrijd die, ondanks de twijfelachtige arbitrage, een langgerekt propagandastuk voor het Belgische voetbal was.

7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA

Lees meer