3
Photo News

Lardot twee matchen geschorst omdat hij beslissingen toelichtte

Jonathan Lardot is twee weken aan de kant gezet door de voetbalbond. De ref maakte in zijn laatste wedstrijd, die tussen Club Brugge en AA Gent, geen te beste beurt. Maar zijn tijdelijke schorsing heeft niets te maken met zijn prestaties als scheidsrechter. 

Wat Lardot wél kwalijk wordt genomen, is dat hij achteraf verklaringen aflegde aan de pers. Hij lichtte toe waarom Yaremchuk geen strafschop kreeg en Mata geen tweede gele kaart. Zoveel openheid en transparantie mag niet van de voetbal­bond. 

Sinds het losbreken van Operatie Zero hebben de scheidsrechters de dwingende boodschap gekregen om niet met de pers te spreken ­zonder toelating van het Referee ­Department. De bond wil dat de refs zo neutraal en onafhankelijk mogelijk zijn. 

Enkel als ze ­toestemming krijgen van Frank De Bleeckere, de woordvoerder van de scheidsrechters, mogen de arbiters spreken. Aan die richtlijn had Lardot zich niet gehouden. “De regels zijn duidelijk. Hij heeft die overtreden. Dat beseft ­Jonathan ook”, klinkt het in het Referee Department. 

3
Photo News
3
Photo News

49 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verhelst

    Neem een voorbeeld aan Nederland, daar licht de scheidsrechter zijn beslissing altijd toe voorbode camera’s van de verslaggever.

  • Sven Mommaerts

    Ben zelf ook 8 jaar scheidsrechter geweest. En dan verschieten dat ze geen scheidsrechters meer vinden. Arme KBVB.

Lees meer