Late flater Bossut bezorgt W-Beveren drie punten

Waasland-Beveren is deze jaargang nog ongeslagen in eigen huis. Op de Freethiel versloeg de ploeg van Stijn Vreven Zulte Waregem met 2-1. De beslissende goal viel 10 minuten voor tijd via Gano. Bossut ging wel niet vrijuit op de kopbal van de ex-speler van Moeskroen-Péruwelz en Club Brugge. Myny had even voor rust zijn ploeg op voorsprong gebracht, Leye tekende meteen erna voor de gelijkmaker.

Stijn Vreven stuurde voor de vierde keer op rij dezelfde elf spelers de wei in. De Waaslanders begonnen opnieuw met goede intenties, toch begon de wedtrijd weinig opwindend. Zulte Waregem had het meeste balbezit, maar kon dit niet vertalen in doelgevaar. De thuisploeg prikte af en toe tegen, aanvankelijk zonder veel resultaat. Tot minuut 37, toen de totaal vergeten Myny werd aangespeeld door Jans en de 1-0 in doel schoof.

Waaslanders vergeten te verdubbelen
Na de voorsprong voetbalden de Waaslanders bevrijd en kwamen nog voor de rust dicht bij een tweede doelpunt. Eerst miste linksback Demir onbegrijpelijk na een scherpe voorzet van Myny, die even later zelf een een tegen een-situatie vergalde. Zijn poging werd van de lijn gehaald door een sterk teruggekeerde Jorgensen. Essevee mocht blij zijn met de 1-0-ruststand.

Leye maakt gelijk
Meteen na rust bracht Leye de bezoekers dan plots langszij. Een gekraakt schot van Lepoint verwerd tot de perfecte assist voor de Senegalees. Na de gelijkmaker was de match plots helemaal open en volgde de kansen elkaar in hoog tempo op. Beide elftallen vertoonden heel wat dynamiek. Op het uur ging de storm echter opnieuw liggen.

Bossut fataal in de fout
Tien minuten voor tijd was het dan plots wel weer raak. Gano kopte een strakke voorzet van Langil in doel, al kreeg hij hierbij heel wat hulp van Esseveegoalie Bossut, die tamelijk ostentatief naast de bal graaide. Na de nieuwe voorsprong van de Waaslanders drong Essevee niet meer aan. 2-1 was de eindstand na een al bij al aangename partij tussen twee fusieclubs. Waasland-Beveren springt met 6 op 12 naar de linkerkolom, Zulte Waregem blijft ietwat teleurgesteld achter met 4 punten uit evenveel matchen.

6
BELGA
6
BELGA
6
BELGA
6
BELGA
6
BELGA
6
BELGA

Lees meer