Leider Oostende pakt na Anderlecht ook scalp van Standard (op een diefje)

Er komt maar geen einde aan het sprookje van KV Oostende. Na de stuntzege van vorige week tegen Anderlecht pakten de kustboys nu ook de scalp van Standard, al was het op een diefje. Dankzij de zege stomen de manschappen van trainer Vanderhaeghe door naar een 13 op 15. Op basis van de eerste helft verdiende Oostende niet meer dan een punt, maar vooral na de pauze kwamen de West-Vlamingen enkele keren bijzonder goed weg. Standard op zijn beurt speelde zeker geen slechte partij, maar de Rouches verkwanselden in de tweede helft enkele doelrijpe kansen. En efficiëntie is ook een kwaliteit.

Eén kans in de tweede helft, meer hadden de kustboys niet nodig om de zege binnen te halen. Efficiëntie, een kwaliteit van goede ploegen. Standard daarentegen verprutste de ene kans na de andere. Knockaert botste op de vuisten en op de rechtervoet van Ovono, Faty kopte van binnen de kleine rechthoek op de doelman en ook Van Damme knalde het leer binnen het bereik van de prima keepende KVO-doelman. In de slotfase ontsnapten de Rouches wel aan een duidelijke strafschop na een overtreding van Andrade op Musona, voor de tweede week op een rij de held van Oostende. Op aangeven van invaller Loemba, die de bal met de borst doorspeelde tot bij zijn maatje, poeierde Musona het winnende doelpunt voorbij Thuram: 1-2.

Brüls maakt indruk
Op basis van de eerste helft verdiende KV Oostende zeker een punt, maar het kreeg dus meer. De West-Vlamingen liepen wel meteen achter de feiten aan na de vroege treffer van nieuwkomer Brüls, die een goede indruk liet. Hij reageerde sneller dan Lukaku op een voorzet van Knockaert en de 1-0 gaf de Rouches vleugels. Het publiek ging vol achter de ploeg staan, maar iets voor het kwartier kwam er een einde aan het feestje toen Akpala op sublieme wijze Thuram vloerde. Eén keer nog kwam Standard opzetten in die eerste helft, maar Trebel toonde aan dat hij vooral een uitstekende linkse voet heeft.

4-4-1-1
De Rouches staan duidelijk nog achter hun trainer, Slavo Muslin. De eerste twintig minuten waren goed tot zeer goed en ook in de beginfase van de tweede helft kon Standard bekoren. De 4-4-1-1 die Muslin op de mat neerzette, met Brüls (of Trebel) in de rug van Yattara, werkte en is een optie voor de (nabije) toekomst. Volgende week wachten de lastige duels tegen Molde en Club Brugge, die voor een deel het verdere verloop van het seizoen kunnen bepalen. Voor KV Oostende liggen er met wedstrijden tegen Zulte Waregem, Waasland-Beveren, Kortrijk, Moeskroen-Péruwelz en Lokeren nog kansen de komende weken. 

13
PHOTO_NEWS
13
PHOTO_NEWS
13
PHOTO_NEWS
13
PHOTO_NEWS
13
PHOTO_NEWS
13
BELGA
13
PHOTO_NEWS
13
BELGA
13
PHOTO_NEWS
13
BELGA
13
PHOTO_NEWS
13
PHOTO_NEWS
13
PHOTO_NEWS

Lees meer