2
REUTERS

Leko ziet met Rezaei een nieuwe speler uitvallen: “Brute pech. Dit is een unieke situatie”

Bij Club Brugge is het drummen in de ziekenboeg. Nadat vorig weekend Mata en Dennis uitvielen tegen Standard, is nu ook Kaveh Rezaei geblesseerd: “Brute pech”, zucht Ivan Leko.

De waslijst aan blessures wordt er bij Club Brugge niet korter op. Vandaag blijkt dat ook Kaveh Rezaei de trip naar Waasland-Beveren aan zich moet laten voorbijgaan: “Hij heeft een drietal dagen niet getraind en is onvoldoende fit voor morgen”, aldus Ivan Leko. “Hopelijk recupereren we Rezaei voor de Champions League-match van dinsdag.”

Club mist met Vlietinck, Cools, Mata, Danjuma, Diatta en Dennis zes flankspelers en moet het ook zonder aanvallers Vossen en Rezaei doen. Tijd voor de jeugd dus: “Vier beloften zitten in de kern, maar dit is een unieke situatie”, aldus Leko over de selectie van Baiye, Openda, Fadiga en Ngonge. Die laatste mag morgen op de Freethiel net als tegen Standard zijn kunnen tonen: “Ngonge had vorige week slechts één keer met ons getraind. Dat was casino”, meent Leko over zijn gok om de vleugelspits in te brengen. 

“Hij heeft het goed gedaan, maar de lat ligt hoog. Er is een verschil tussen beloftenvoetbal en spelen in de A-ploeg van een topclub. Het is alvast positief dat Fadiga en Ngonge de ganse week konden meetrainen zonder dat er een midweekwedstrijd was. Of de jeugd vandaag anders is dan twintig jaar geleden? Vandaag zijn Facebook en Instagram voor hen het belangrijkst. We doen er alles aan om hen goed te steunen en te begeleiden.

2
BELGA

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • rik cappelle

    We hebben jeugdspelers dus gebruiken maar en gaat het gepaard met puntenverlies so what ! Zolang er maar inzet en beleving is kan ik daar gemakkelijk mee leven.

  • eric debanne

    5 miljoen voor een speler die het niet waard is ...! Miskoop tot en met ...

Lees meer