Lierse deelt Cercle eerste klap uit in POIII na rollercoaster van emoties

Alles te herdoen in play-off III. Cercle Brugge begon aan de nacompetitie met drie punten meer dan Lierse, maar die voorsprong is het al na één speeldag kwijtgespeeld. In het eigen Jan Breydelstadion ging de Vereniging na een aangename partij, mét veel doelpunten, met 2-3 onderuit. Kasmi scoorde diep in de tweede helft, met een gelukje, de winning goal voor Lierse.

In play-off III heeft geen enkele ploeg zin, maar toch moesten Cercle Brugge en Lierse vanavond vol aan de bak. Op een uitstekende grasmat - bedankt buur Club - begonnen de bezoekers aardig aan de partij, maar het was de Vereniging die de score opende. Na slecht wegwerken achterin trapte Kristof D'Haene de 1-0 op het bord. Feest op Jan Breydel, maar zoals wel vaker dit seizoen verstomde al snel de vreugde. Etien Velikonja slalomde simpel door de Cercle-defensie en duwde de gelijkmaker voorbij Olivier Werner. Luttele minuten later had Lierse de scheve situatie al helemaal rechtgetrokken toen Wanderson Wamberto vanuit de draai er 1-2 van maakte.

De Bruggelingen dachten nog eens terug aan die verschrikkelijke slotfase tegen KV Mechelen op de laatste speeldag van de reguliere competitie en waren van slag. Toch kwamen ze op slag van rust opnieuw op gelijke hoogte. En alweer na een foutje achterin bij Lierse. Na een misverstand met doelman Boban Bakjovic gaven de Pallieters een hoekschop weg en daar profiteerde de vrijstaande Gilles Dewaele van. 2-2 bij de rust na een rollercoaster van emoties.

12
BELGA
12
BELGA
12
BELGA
12
PHOTO_NEWS
12
BELGA

De tweede helft was een pak minder dan de eerste. De wil was er wel, maar de kunde niet meer. Het spelniveau zakte met de minuut, al bleven beide ploegen wel strijden. Dennis Van Wijk, nota bene zijn eerste match als hoofdcoach van Cercle, greep in en gooide Faris Haroun in de strijd. Die inbreng loonde want de Vereniging versierde enkele kansjes, maar Bajkovic echt bedreigen zat er niet in.

De goal viel uiteindelijk aan de overkant. Een harde pegel van Faysel Kasmi week af op het hoofd van Bourdin en liet zo doelman Werner kansloos. Via een schot van invaller Muzaqi op de kruising was Cercle nog dicht bij de gelijkmaker, maar Lierse ging uiteindelijk met de drie punten lopen. Zo is alles te herdoen in play-off III en wordt het nog uitermate spannend.

12
BELGA
12
PHOTO_NEWS
12
BELGA
12
BELGA
12
BELGA
12
BELGA
12
BELGA

Lees meer