Lierse gaat opnieuw winnen op Jan Breydel en maakt POIII enorm spannend

Derde wedstrijd in play-off III en opnieuw heeft de uitploeg gewonnen. Cercle Brugge kon vandaag, mits winst, een grote stap zetten richting het behoud, maar het was opnieuw Lierse dat met de overwinning ging lopen op Jan Breydel. De Pallieters maakten telkens het verschil op stilstaande fases. Velikonja en Hafez waren de doelpuntenmakers van dienst: 0-2. Als Lierse volgende week wint op het Lisp, mag het naar de eindronde met de tweedeklassers.

What a difference a day makes. Gisteren speelde Club Brugge nog voor een vol huis in de kwartfinales van de Europa League, vandaag was een kaal Jan Breydel het decor voor de derde match in play-off III. Al was het wél een belangrijke. Mits winst was Cercle Brugge zo goed als zeker van een plek in de eindronde met de tweedeklassers. Enig probleem: de geschiedenis sprak niet meteen in het voordeel van de Vereniging. De laatste thuisoverwinning tegen de Pallieters dateert al van januari 2011 én op de eerste speeldag haalde Lierse het met 2-3.

Trainer Olivier Guillou dropte één verrassende naam in de basis bij de bezoekers. Mohamed Helal, amper 19 jaar, moest fungeren als een echte nummer zes en dat deed de youngster met verve. Lierse nam de match vrijwel meteen in handen en dat leek beloond te worden met een penalty. Na een fout op Etien Velikonja wees scheidsrechter Luc Wouters naar de stip. Maar na protest bij de Bruggelingen kwam de ref -onterecht- op zijn stappen terug en legde de bal net buiten de zestien. Veel verschil maakte het niet uit, want Velikonja schoot de vrije trap heerlijk in doel.

7
belga
7
photo_news
7
belga
7
BELGA
7
belga

De Pallieters op rozen en de partij werd bitsig. Een aanslag van Junior Kabananga op de knie van Daniel Mojsov werd slechts met geel bestraft. Een smerige overtreding die meteen een einde maakte aan de partij van de kapitein van Lierse. Cercle kwam nog opzetten in het slot, maar met een nogal onorthodoxe redding hield Boban Bajkovic zijn netten schoon.

7
BELGA
7
photo_news

Ook na rust had Cercle Brugge het moeilijk om kansen te versieren. Dennis Van Wijk gooide dan maar met Maarten Martens zijn joker in de strijd. En vrijwel meteen daarna versierde de Vereniging drie unieke kansen om langszij te komen. Kristof D'Haene, na de inbreng van Martens linksachter geworden, ging zijn linkerflank af en zag zijn voorzet op de lat vallen. Maar de grootste mogelijkheden kwamen op naam te staan van Kabananga. Eerst trapte hij van dichtbij nog hoog over, om even later oog in oog met Bajkovic de 1-1 te missen.

De gelijkmaker hing in de lucht, maar het doelpunt viel aan de overkant. Karim Hafez schilderde een vrije trap vanop rechts voorbij een verbouwereerde Olivier Werner in doel: 0-2 en boeken toe. Als Lierse volgende week de drie punten pakt, wint het play-off III.

Lees meer